Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: / Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Η Εθνική Τράπεζα να ακυρώσει άμεσα τις απολύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: / Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Η Εθνική Τράπεζα να ακυρώσει άμεσα τις απολύσεις

Τη συμπαράστασή του στον «δίκαιο αγώνα των 'ενοικιαζόμενων' εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους απέναντι στην απαράδεκτη πολιτική απολύσεων, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα», τονίζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, εκμεταλλευόμενη την πολιτική διάλυσης των εργασιακών σχέσεων από την κυβέρνηση, με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και της συνευθύνης αρχικού εργοδότη - εργολάβου, την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και τον περιορισμό των συλλογικών συμβάσεων, εντείνει συνεχώς την εργοδοτική αυθαιρεσία στα όρια της 'εργασιακής ζούγκλας'».

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απολύει εργαζόμενους που εργάζονται για περισσότερο από μία δεκαετία στην τράπεζα και καλύπτουν ουσιαστικά πάγιες ανάγκες της, αφήνοντας κυριολεκτικά 'στον δρόμο' ολόκληρες οικογένειες, χωρίς να διστάζει ακόμα και σε περιπτώσεις εργαζόμενων με προβλήματα υγείας ή αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. Ανακοινώνει μάλιστα ότι το κάνει για κοινωνικούς λόγους, προκειμένου να μην απολυθούν μέσα στα Χριστούγεννα! Την ίδια ώρα, προσλαμβάνει με υπέρογκες αμοιβές δεκάδες 'ειδικούς συμβούλους' εκτός διαδικασιών προκειμένου να βολευτούν (και εδώ) οι 'ημέτεροι'”.

«Απαιτούμε από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να σεβαστεί στοιχειωδώς την κοινωνική ευθύνη - υποχρέωση ενός ιδρύματος που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί επανειλημμένα με χρήματα των φορολογούμενων και να ακυρώσει άμεσα τις απολύσεις, να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσω 'ενοικίασης' και όλων των εργαζομένων της τράπεζας και να αναζητήσει τη μείωση του λειτουργικού κόστους στα χρυσά συμβόλαια των golden boys» καταλήγει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL