Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η. Γκιουλάκης: Μετά την ΔΕΗ ακολουθούν οι αστικές συγκοινωνίες (Ηχητικό)

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Το μέλος της διοίκησης του συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών Ηλίας Γκιουλάκης ανέφερε ότι με μονομερή παρέμβαση του υπουργού Κ. Καραμανλή ουσιαστικά καταργεί τέσσερα άρθρα της συλλογικής σύμβασης

Για την πρωτοφανή παρέμβαση υπουργού για να καταργηθεί η υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση στις αστικές συγκοινωνίες μίλησε το μέλος της διοίκησης του συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών Ηλίας Γκιουλάκης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Γκιουλάκης θύμισε ότι οι 4.000 εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες πλην ΣΤΑΣΥ έχουν από τις 11 Ιουνίου υπογράψει συλλογική σύμβαση για το 2019, αλλά με τις πρόωρες εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση αδράνησε για την υλοποίηση και ήρθε η νέα κυβέρνηση και με μονομερή παρέμβαση του υπουργού Κ. Καραμανλή ουσιαστικά καταργεί τέσσερα άρθρα της.

Μέχρι τώρα, ποτέ δεν παρενέβαινε υπουργός σε συλλογικές συμβάσεις, «τώρα το ζήσαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, καταργεί πολύ σοβαρά άρθρα, για το ανθυγιεινό επίδομα, τα οικογενειακά επιδόματα, κτλ. Τα βγάζει από την συλλογική σύμβαση, με μονομερείς πράξεις. Αυτή την στιγμή είναι στον αέρα και τα βαρέα ανθυγιεινά, όπως προσέθεσε.

Ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής είχε πει ότι για το 2019 θα τηρήσει την υπογραφή του, αλλά για το 2020 θα πάνε σε λογική πλεονάσματος -και δεν μιλάμε για τεράστιες αποδοχές, μιλάμε για 900-1000 ευρώ με 20 χρόνια προϋπηρεσία, όπως υπογράμμισε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο