Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Όργιο νοθείας στο συνέδριο των Σιδηροδρομικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όργιο νοθείας στο συνέδριο των Σιδηροδρομικών

Όργιο νοθείας και αλλοίωση των συσχετισμών καταγγέλλει η ΕΑΚ / ΓΣΕΕ στο 36ο Συνέδριο της ΠΟΣ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, η συνδικαλιστική παράταξη προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ από πρώτη δύναμη (και) στη ΓΣΕΕ.

Το (καθόλου) περίεργο είναι ότι τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που "έστεισαν" το αποτέλεσμα βοήθησε το ΠΑΜΕ, που "συντάχθηκε αναφανδόν με αυτούς που συνεχώς καταγγέλλει και έπαιξε τον ρόλο του 'λαγού' στα σχέδιά τους", όπως αναφέρει η ΕΑΚ.

Η ΕΑΚ καταγγέλλει απίστευτο όργιο νόθευσης και αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών που έγιναν με την αγαστή συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και με διπλό στόχο: αφενός να μην αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη το ψηφοδέλτιο του Δικτύου Σιδηροδρομικών και αφετέρου να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο η εκλογή αντιπροσώπου της ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ΕΑΚ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συγκρότησαν ένα ενιαίο μέτωπο και απέκλεισαν παράνομα και ετσιθελικά 6 εκλεγμένους συνέδρους από τα Σωματεία Σταθμαρχών (4 αντιπρόσωποι) και Προσωπικού Έλξης (2 αντιπρόσωποι), ενώ ταυτόχρονα έβαλαν και τους συνέδρους του Σωματείου στο Τραμ (8 αντιπρόσωποι) να ψηφίσουν για την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ, παρ' όλο που οι αντιπρόσωποι αυτοί έχουν ήδη ψηφίσει για ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

"Όλη αυτή η 'κοπτοραπτική' τους έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη ΓΣΕΕ. Με αυτή την ανίερη σύμπραξη, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ εξέλεξαν από έναν εκπρόσωπο στη ΓΣΕΕ, ενώ με τους παράνομους αποκλεισμούς αντιπροσώπων το Δίκτυο βρέθηκε χωρίς να εκλέξει τον αντιπρόσωπο που δικαιούνταν για τη ΓΣΕΕ με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς που αποτυπώθηκαν από τις εκλογές των σιδηροδρομικών σωματείων" υπογραμμίζει η ΕΑΚ, που στηρίζει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, το οποίο δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του συνεδρίου ως αντιδημοκρατικά και νόθα και ήδη έχει κινήσει όλες τις νομικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες ακύρωσής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL