Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Η Έφη Αχτσιόγλου αποδομεί ένα-ένα τα fake news: / Η Έφη Αχτσιόγλου αποδομεί ένα-ένα τα fake news: Ο Γ. Βρούτσης λέει ψέματα για αντιπερισπασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Έφη Αχτσιόγλου αποδομεί ένα-ένα τα fake news: / Η Έφη Αχτσιόγλου αποδομεί ένα-ένα τα fake news: Ο Γ. Βρούτσης λέει ψέματα για αντιπερισπασμό

Σφοδρά πυρά για τα fake news που επιχειρεί να επιβάλει στη δημόσια συζήτηση ο υπουργός Εργασίας προκειμένου “να επικαλύψουν το μείζον ζήτημα που αφορά τη στάση της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό”, εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου, αποδομώντας μία προς μία τις σχετικές απόπειρες του Γ. Βρούτση.

Η πρώην υπουργός και νυν τομεράρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε (ρ/σ Real FM) ότι “ο κ. Βρούτσης το μόνο που κάνει από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του είναι να περιφέρεται σε παράθυρα και να προσπαθεί να κατασκευάσει ψευδείς ειδήσεις για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αντί να ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιό του, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ανακαλύπτοντας υποτιθέμενες ‘τρύπες’».

Ειδικότερα, ως προς το “επικοινωνιακό παιχνίδι” που επιχειρεί ο Γ. Βρούτσης με τα περί συντάξεων 24.000 ευρώ, η Έ. Αχτσιόγλου είπε πως ο Nόμος Κατρούγκαλου “ορίζει σαφέστατα και ανώτατο όριο εισφορών και ανώτατο όριο σύνταξης, που φτάνει, στις περιπτώσεις που κάποιος έχει καταβάλει τις ανώτατες εισφορές για σαράντα χρόνια, σε ανώτατο όριο σύνταξης περίπου 3.100 ευρώ”. Δήλωσε ότι καμία τέτοια υπέρογκη σύνταξη δεν έχει καταβληθεί, γιατί “είχαμε δώσει σαφέστατη εντολή να μην καταβληθεί καμία τέτοια σύνταξη, που είναι απόρροια των αμαρτιών των παλιών καθεστώτων, και είχαμε δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ταβάνι σε όλους, γιατί σε κάποια από τα παλιά καθεστώτα δεν υπήρχε ανώτατο όριο εισφορών”. “Είχαμε δρομολογήσει και τη νομοθετική ρύθμιση για να λύσει οριστικά το ζήτημα, αλλά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές”. Εκτενώς στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γ. Κατρούγκαλος (ρ/σ Πρακτορείο FM) μιλώντας για “αντεστραμμένη πραγματικότητα” και δηλώνοντας ότι “δεν υπήρξαν ποτέ συντάξεις των 20.000 ευρώ”.

Η πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ότι από το καλοκαίρι του 2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνει άμεσα και ηλεκτρονικά και κατηγόρησε τον Γ. Βρούτση για προσπάθεια να το καπηλευτεί.

Τον κατηγόρησε παράλληλα ότι με ψέματα φουσκώνει τα νούμερα για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης “γιατί προεξοφλεί την αποτυχία του”. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις “που μας είχε αφήσει ο κ. Βρούτσης κατά 70%, από τις 400.000 σε περίπου 100.000 κύριες, επικουρικές και εφάπαξ μαζί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL