Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Τιμώμενη χώρα η Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τιμώμενη χώρα η Γερμανία

Στη γερμανόφωνη λογοτεχνία θα είναι αφιερωμένη η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης την προσεχή άνοιξη, συμφωνία που προέκυψε μετά τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του βιβλίου και την επιτυχημένη πολύχρονη ελληνική συνεργασία με τους γερμανικούς φορείς στην έκθεση της Φρανκφούρτης που μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος. Ο διεθνής αυτός βιβλιοφιλικός θεσμός μέγα κύρους θα διοργανώσει από κοινού με το Ινστιτούτο Γκαίτε τη συμμετοχή της Γερμανίας, αλλά και άλλων γερμανόφωνων χωρών, όπως της Αυστρίας κ.ά. στη ΔΕΒΘ.

Η διευθύντρια και η συντονίστρια Διεθνών Προγραμμάτων της Φρανκφούρτης συναντήθηκαν με στελέχη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και τους συμμετέχοντες Έλληνες εκδότες και επεξεργάστηκαν τους οργανωτικούς άξονες της προσεχούς διοργάνωσης. Έμφαση θα δοθεί τόσο στην παρουσία γερμανόφωνων συγγραφέων, εκδοτών και λογοτεχνικών πρακτόρων, όσο και στο κομμάτι της διοργάνωσης με στόχο τη στενότερη γνωριμία, τη δικτύωση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσα από σεμινάρια, ημερίδες και επαγγελματικά εργαστήρια.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ελληνική συμμετοχή στην 71η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης με κεντρικό σύνθημα «Δημιούργησε την επανάστασή σου» και τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία. Ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός, του οποίου το δεύτερο μυθιστόρημα με τίτλο «Καινούρια μέρα» (εκδ. Καστανιώτη) τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019, ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής συμμετοχής, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη.

Πλήθος κόσμου και θετικά σχόλια συγκέντρωσαν οι συνολικά έξι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τόσο στο ελληνικό περίπτερο όσο και εκτός του εκθεσιακού χώρου, στο βιβλιοπωλείο Weltenleser, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία και την παρουσία της στη Γερμανία, με την ευκαιρία μιας νέας έκδοσης του είδους στα γερμανικά («Hellas Noir», Edition Romiosini 2019), την οποία επιμελήθηκε ο συγγραφέας Κώστας Θ. Καλφόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL