Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Μια "Καινούργια Μέρα" σήμερα στη Φρανκφούρτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια "Καινούργια Μέρα" σήμερα στη Φρανκφούρτη

Ο Νίκος Χρυσός και το μυθιστόρημά του "Καινούργια Μέρα" που απέσπασε φέτος το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται στο επίκεντρο της ελληνικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Ο συγγραφέας που είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο διεθνές γεγονός για το βιβλίο, παρουσιάζει σήμερα την "Καινούργια Μέρα" στις 12.30 το μεσημέρι στο ελληνικό περίπτερο και συνομιλεί με τον συγγραφέα Κώστα Καλφόπουλο και τη μεταφράστρια και διευθύντρια του diablog.eu Μιχαέλα Πρίντσιγκερ και συντονίζει ο διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Πιμπλής.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, φέτος κάνει σύνθημά της το "Δημιούργησε την επανάστασή σου" και έχει τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία. Στο πλαίσιο της η ελληνική συμμετοχή που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη, προβάλλει το ελληνικό βιβλίο σε όλες του τις εκφάνσεις, αλλά και με εκδηλώσεις παρουσίασης συγγραφέων και λογοτεχνικών ειδών.


Ο Νίκος Χρυσός απέσπασε φέτος το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει σήμερα την "Καινούργια Μέρα" στις 12.30 το μεσημέρι στο ελληνικό περίπτερο

Σύγχρονη πεζογραφία, παιδικό και εφηβικό βιβλίο, ποίηση, δοκίμιο, λευκώματα, εκδόσεις μουσείων, τέχνης, αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας, μέθοδοι εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία, αλλά και έργα που διακρίθηκαν στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2018, αποτελούν τις βασικές θεματικές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ελληνικού περιπτέρου στη Φρανκφούρτη, ενώ παρουσιάζονται περισσότεροι από χίλιοι τίτλοι από δεκάδες εκδοτικούς οίκους. Με δική τους βιβλιοθήκη συμμετέχουν 20 εκδότες όπως και το υπουργείο Πολιτισμού και η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Μαΐου 2020.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ελληνικής συμμετοχής αύριο παρουσιάζεται το ελληνικό νουάρ στο βιβλιοπωλείο Weltenleser. Με την ευκαιρία μιας νέας έκδοσης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας στα γερμανικά από τις εκδόσεις Romiosini, πραγματοποιείται συζήτηση για την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία και την παρουσία της στη Γερμανία, όπου συζητούν ο επιμελητής της έκδοσης Κώστας Καλφόπουλος, ο μεταφραστής της Ουλφ-Ντίτερ Κλεμ και συντονίζει ο Κώστας Κοσμάς, συντονιστής του Κέντρου Νέου Ελληνισμού και υπεύθυνος των εκδόσεων Ροmiosini.

Η έκδοση περιέχει διηγήματα των Ανδρέα Αποστολίδη, Βασίλη Δανέλλη, Φίλιππου Φιλίππου, Νεοκλή Γαλανόπουλου, Κώστα Θ. Καλφόπουλου, Ιερώνυμου Λύκαρη, Τεύκρου Μιχαηλίδη, Γιάννη Ράγκου και προλογίζεται από τον Πέτρο Μάρκαρη.

Την Κυριακή ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα συζητήσει στο ελληνικό περίπτερο με τους νεαρούς αναγνώστες του για το νέο του μυθιστόρημα "Θωμάς Q.Bit", που πρόσφατα τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού Βιβλίου 2018. Την προηγουμένη στον ίδιο χώρο, θα μυήσει μικρότερους σε ηλικία αναγνώστες σε ιστορίες τεράτων από την ελληνική μυθολογία, όπως η Μέδουσα, ο Μινώταυρος, ο Γρύπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL