Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Η Ζ.Ζενιωδη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ζ.Ζενιωδη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η αρχιμουσικός Ζωή Ζενιώδη προσλαμβάνεται ως η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού. Τα παραπάνω ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

"Όπως προέβλεπε η προκήρυξη πλήρωσης της θέσης, η οποία δημοσιεύτηκε στις 30/01/2019, πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στον χώρο του Πολιτισμού, των Καλών Τεχνών και της Μουσικής, προέβη στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων", σημειώνει το ΥΠΠΟΑ.

"Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλάμβανε την εξέταση των εκπαιδευτικών προσόντων ή ειδίκευσης, της εργασιακής εμπειρίας- προϋπηρεσίας και την προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων, οκτώ από τους οποίους έφτασαν στην τελική φάση της διαδικασίας", συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ", τονίζοντας ότι "με βάση την μοριοδότηση που προέβλεπε αναλυτικά η προκήρυξη της θέσης η κα Ζενιώδη αναδείχθηκε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόφαση που ενέκρινε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Η διαδικασία της προκήρυξης θέσεων και όχι των διορισμών για τους επικεφαλής των πολιτιστικών οργανισμών της χώρας, που αποτελεί σταθερή πολιτική επιλογή της Υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά, έρχεται να καθιερώσει ένα νέο τρόπο στελέχωσης των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ φορέων που προσδίδει αξιοκρατία και διαφάνεια και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο για το μέλλον των πολιτιστικών οργανισμών", καταλήγει το ΥΠΠΟΑ. 

Η Ζωή Ζενιώδη εργάζεται ως μαέστρος και πιανίστα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Στην Αμερική, έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως οι Bogota Philharmonic σε συναυλίες με τον Stephen Hough και τη Lise de la Salle, New England Symphonic Ensemble (Carnegie Hall), Palm Beach Symphony, Broward Symphony και Alhambra Orchestra, καθώς και με την Florida Grand Opera για πολλά έτη. Έχει επιλεγεί από την Όπερα του Ντάλας ως μέλος του Institute of Women Conductors και ήταν η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε στην Opera Southwest στο Νέο Μεξικό.

Σε Ευρώπη και Ασία, έχει διευθύνει ορχήστρες όπως οι Brno Philharmonic, South Czech Philharmonic, Tokyo Star Symphonic Orchestra, Orchestra Classica Toscana, Tatarstan National Symphony Orchestra, Vietnam National Symphony Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και Καμεράτα ενώ έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Στέγη, μεταξύ άλλων.

Έχει διατελέσει Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Broward Symphony Orchestra (2010-2017), Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων (2017), MOYSA (2015), της Alhambra Orchestra (2012-2015), και Συνεργάτις Αρχιμουσικός της Frost Symphony Orchestra (2007-2011) καθώς και του Φεστιβάλ Αιγαίου (2014-2016).

Έχει πλούσια δισκογραφία με εταιρείες όπως η Albany Records, και ως πιανίστα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διεθνή Φεστιβάλ σε Αμερική, Ρωσία, Λατινική Αμερική και όλη την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL