Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Σφοδρή επίθεση Νιλ Γιανγκ κατά Τραμπ: Αξιοθρήνητος άνθρωπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφοδρή επίθεση Νιλ Γιανγκ κατά Τραμπ: Αξιοθρήνητος άνθρωπος

Όλο και περισσότεροι διάσημοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη διαδικτυακή και όχι μόνο διαμαρτυρία #BlackLivesMatter στη μνήμη του George Floyd, του Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στα χέρια αστυνομικών, από τα πυρά των καλλιτεχνών δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος Τράμπ και οι πολιτικές του.

Σφοδρή κριτική εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ο συνθέτης Νιλ Γιανγκ με ανοιχτή επιστολή στον ιστότοπό του «Neil Young Archives Times-Contrarian».

«Σε περιόδους κορωνοϊού, ρατσιστικών δολοφονιών και διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και της μισαλλοδοξίας, διαισθάνομαι τώρα την αλλαγή. Ακόμα και αν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, νομίζω ότι μπορούμε όλοι να μάθουμε μαζί. Μερικοί από εμάς θα αρρωστήσουμε, ειδικά εκείνοι που πήγαν στις διαδηλώσεις, ή οι οικογένειές τους, εκείνοι δηλαδή από πασχίζουν για μας και μας φροντίζουν. Γνωρίζουμε όμως ότι οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές», έγραψε.

«Παρόλο που πιστεύω ότι ο Πρόεδρος μας είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της αναταραχής που βιώνουμε σήμερα, επειδή έχει ανάψει τις φλόγες και προσπάθησε να μας στρέψει τον έναν κατά του άλλου για δικούς του πολιτικούς λόγους, είμαι ευγνώμων που όλοι υποστηρίζουμε αυτό που πιστεύουμε και πιστεύω ότι θα γίνουμε μια καλύτερη χώρα», συνέχισε ο 74χρονος σήμερα μουσικός.

«Οι σκέψεις μου συνοδεύουν όλες τις οικογένειες των μαύρων, όλων των μαύρων στην ιστορία της Αμερικής. Έχω την αίσθηση ότι κάτι αλλάζουμε. Όλοι μαζί, άσπροι και μαύροι στο δρόμο. Γνωρίζουμε ότι η αποστολή μας είναι η σωστή για την Αμερική και την ανθρωπότητα. Σε τελευταία ανάλυση ο Τραμπ είναι απλώς ένας καημένος ηγέτης που χτίζει τείχη γύρω από το σπίτι μας. Πιστεύω ότι σύντομα θα είναι ανίσχυρος και του εύχομαι το καλύτερο στην επόμενη ζωή του. Αυτός ο αξιοθρήνητος άνθρωπος δεν θα καταστρέψει το αμερικανικό όνειρο» έγραψε ο Γιανγκ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μηνύματα ηγετών στο βίντεο «No Justice, No Peace» του Γουίλ Σμιθ (video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL