Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Η 18χρονη Μπίλι Άιλις θριάμβευσε στα Grammy
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η 18χρονη Μπίλι Άιλις θριάμβευσε στα Grammy

Μια 18χρονη τραγουδίστρια, η Μπίλι Άιλις, θριάμβευσε στα φετινά βραβεία Grammy, στις κατηγορίες για το καλύτερο άλμπουμ, το καλύτερο τραγούδι, τον δίσκο της χρονιάς και τον τίτλο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη για το 2020. Η Άιλις, με το άλμπουμ «When We All Fall Sleep, Where Do We Go», είναι η πιο πρόσφατη "αποκάλυψη" στην αμερικανική μουσική σκηνή. «Δεν κάναμε αυτό το άλμπουμ για να κερδίσουμε το Grammy. Γράψαμε για την κατάθλιψη και τις σκέψεις αυτοκτονίας αλλά και την κλιματική αλλαγή», είπε η Μπίλι Άιλις, η οποία έγραψε το άλμπουμ μαζί με τον αδελφό της στο δωμάτιό του. «Στεκόμαστε εδώ μπερδεμένοι και ευγνώμονες», πρόσθεσαν. Η Μπίλι Άιλις με τη νίκη της αυτή έγινε η νεότερη σε ηλικία σόλο τραγουδίστρια που βραβεύεται για το άλμπουμ της χρονιάς, παίρνοντας τη θέση της Τέιλορ Σουίφτ που είχε βραβευτεί σε ηλικία 20 ετών. Η είδηση για τον τραγικό θάνατο του μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ επισκίασε την τελετή στο Staples Center, το γήπεδο στο οποίο αγωνίστηκε για τους Los Angeles Lakers για πάνω από 20 χρόνια. «Όλοι αισθανόμαστε θλίψη απόψε», είπε η Αλίσια Κις, καθώς ανακοίνωσε το ειδικό αφιέρωμα στον Μπράιαντ μέσα από τις γιγαντοοθόνες στον χώρο της τελετής.

Καλύτερο traditional pop vocal άλμπουμ αναδείχθηκε το «Look Now» των Ελβις Κοστέλο & The Imposters. Καλύτερο R & B άλμπουμ το "Ventura", καλύτερο urban contemporary άλμπουμ το «Cuz I Love You», καλύτερο contemporary blues άλμπουμ το «This Land», καλύτερο ροκ άλμπουμ το «Social Cues», καλύτερο spoken word άλμπουμ το «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα, καλύτερο country άλμπουμ το «While I’m Livin’», καλύτερο score soundtrack for visual media το «Chernobyl» καλύτερο contemporary instrumental άλμπουμ το "Mettavolution", καλύτερο ρέγγε άλμπουμ το «Rapture», καλύτερο folk άλμπουμ το «Patty Griffin», καλύτερο compilation soundtrack for visual media το «A Star Is Born», καλύτερο τραγούδι για visual media το «I’ll Never Love Again» των Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ. Διοργανωτής στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Λος Άντζελες, ήταν η Recording Academy, ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφικής βιομηχανίας.

«Δεν κάναμε αυτό το άλμπουμ για να κερδίσουμε το Grammy. Γράψαμε για την κατάθλιψη και τις σκέψεις αυτοκτονίας αλλά και την κλιματική αλλαγή» είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL