Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Απόψε. Συνεχίζονται και όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου οι εμφανίσεις του Μίλτου Πασχαλίδη στο «Σταυρός Του Νότου».

Το ενδιαφέρον δίδυμο του πιανίστα και κιμπορντίστα Rhodell Fields και του βιρτουόζου κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή στην ακουστική, ηλεκτρική αλλά και synthesizer εκδοχή του οργάνου του στο «Jazzèt Cafè» (Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι).

Αύριο Κυριακή. Ο κορυφαίος Γερμανός μαέστρος Κρίστοφ Έσενπμπαχ διευθύνει την ΚΟΑ -με την σύμπραξη του σολίστ του πιάνου Βασίλη Βαρβαρέσου- σε έργα Μπετόβεν και Μάλερ στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια συναυλία που, κατόπιν επιθυμίας του Έσενμπαχ, όλοι οι συντελεστές θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς ώστε τα έσοδα να διατεθούν στα ασυνόδευτα παιδιά από άλλες χώρες τα οποία φιλοξενούνται στη Μόρια.

Το Athens Tango Ensemble (πιάνο, βιολί, κιθάρα και κοντραμπάσο με επικεφαλής τον σολίστ του μπαντονεόν Δήμο Βουγιούκα) στο «Jazzèt Cafè» του Χαϊδαρίου.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου Αφιέρωμα της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ -υπό την διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη και σε ενορχηστρώσεις Κώστα Παπαδούκα- στον αείμνηστο βιρτουόζο της ηλεκτρικής κιθάρας αλλά και συνθέτη Γιάννη Σπάθα στο «Παλλάς». Τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας και Νανά Μπινοπούλου, θα συμπράξουν άλλοι τέσσερις μουσικοί (δύο ηλεκτρικές κιθάρες, keyboards και μια ερμηνεύτρια στα φωνητικά), ενώ στο δεύτερο μέρος, μαζί με το νέο γκρουπ Νίκος Σπάθας & Jacks Full, θα παρουσιαστούν τραγούδια του ιστορικού rock συγκροτήματος του Γ. Σπάθα, των Socrates, με την συμμετοχή μάλιστα του επί σειρά ετών ντράμερ των τελευταίων Γιώργου Τρανταλίδη.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου Το σεξτέτο του σαξοφωνίστα Ανδρέα Θερμού (που συναπαρτίζεται από πέντε κορυφαίους μουσικούς της εγχώριας jazz σκηνής στο τρομπόνι, τρομπέτα, πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) στο «Half Note Jazz Club».

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου Μια από τις καλύτερες ημέτερες jazz ερμηνεύτριες, η Σοφία Νοητή, με την συνοδεία του κουαρτέτου της (πολίτικη λύρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς) σε ένα πρόγραμμα με τον εύγλωττο τίτλο «Από το ρεμπέτικο στην jazz», «Half Note Jazz Club».

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου Η Κυβέλη Καστοριάδη με τη συνοδεία του μόνιμου συνεργάτη της σολίστ της κλασικής κιθάρας Ορέστη Καλαμπαλίκη παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο “Blue Portraits” στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή, στο πλαίσιο της σειράς μουσικών εκδηλώσεων του τελευταίου “Συναισθησία” και εμπνευσμένη από τη συλλογή πινάκων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL