Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Οι Tiger Lillies γιορτάζουν και περιοδεύουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Tiger Lillies γιορτάζουν και περιοδεύουν

Τον αλλόκοτο, ανατρεπτικό κόσμο τους, γεμάτο απέραντη ομορφιά αλλά και βαθιά θλίψη, θα ξεδιπλώσουν μεθαύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου οι δημοφιλείς Tiger Lillies στη σκηνή του Fuzz Live Music Club στην Αθήνα. Μια μέρα νωρίτερα θα εμφανιστούν στο Fix Factory Of Sound στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το μοναδικό τρίο της “όπερας του δρόμου" συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια περιπετειώδους διαδρομής στις σκηνές του κόσμου και το γιορτάζει με μια μεγάλη περιοδεία κάνοντας στάση και στην Ελλάδα, όπου διαθέτει φανατικό κοινό.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει αποσπάσματα από ολόκληρη την καριέρα τους, ενώ θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά και νέα τραγούδια τους, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα ρεμπέτικα που ο Martyn Jackques λάτρεψε από την πρώτη τους επίσκεψη εδώ. “Μην περιμένετε, πάντως, μπουζούκι και διασκευές”, όπως προειδοποιεί, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί πως η ανατρεπτική τους διάθεση και η avant - garde ματιά τους θα είναι κι εδώ αναγνωρίσιμη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τους έχουν χαρακτηρίσει «νονούς του avant - garde καμπαρέ».

Τριάντα χρόνια μαύρου και πικρού χιούμορ, που μαζί με έντονη σκηνική δράση ξετυλίγουν στη σκηνή ιστορίες από κάθε “απαγορευμένη” πτυχή της ζωής, που δύσκολα καλλιτέχνες αγγίζουν. Χαρισματικός ηγέτης ο Martyn Jackques, δίνει το έναυσμα και το στίγμα μιας καθηλωτικής και συγκλονιστικής ερμηνευτικής ατμόσφαιρας που δύσκολα ξεχνιέται.

Με μια ριζοσπαστική διάθεση που τους κάνει να ξεχωρίζουν όχι μόνο στη σκηνή αλλά και στην οργάνωση των παραστάσεών τους, καθώς δεν υποστηρίζονται από καμία δισκογραφική εταιρεία, χρωστούν τη δημοφιλία τους στον ανεξάρτητο τρόπο προβολής των παραστάσεών τους. Σε αντίθεση με τις περισσότερες μπάντες, έχουν εύστοχα αποφύγει τους σκοπέλους της μουσικής βιομηχανίας. «Επαναστατικό είναι το να είσαι αυθεντικός», όπως λένε και οι ίδιοι.

Ο ήχοσς τους έχει περιγραφεί ως “μπρεχτικό punk καμπαρέ”, αντλώντας έμπνευση από τη “μακάβρια μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου, που ακουμπά την άγρια πλευρά του punk ή ενός ιδιόρρυθμου μιούζικαλ”. Ένα ιδιόρρυθμο βαριετέ, επηρεασμένο από τον Bertolt Brecht, τον Kurt Weill, την τσιγγάνικη μουσική και το θέατρο του δρόμου.

Οι πόρτες για την παράσταση των Tiger Lillies, που δεν σταματούν εδώ και τριάντα χρόνια να σοκάρουν και να εκπλήσσουν το κοινό, ανοίγουν στις οκτώ το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL