Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών για τα πνευματικά δικαιώματα

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών για τα πνευματικά δικαιώματα και την προσπάθεια επιχειρηματικών Ομίλων της Ε.Ε. και κυβερνήσεων να μετατρέψουν το πνευματικό δικαίωμα σε ιδιοκτησία" όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Δημιουργών για να διαχειρίζονται οι ίδιοι μέσα από τους συλλογικούς τους Φορείς τα Πνευματικά τους Δικαιώματα.

Είμαστε αντίθετοι στη προσπάθεια επιχειρηματικών Ομίλων της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων να μετατρέψουν το πνευματικό δικαίωμα σε ιδιοκτησία.

Η πνευματική δημιουργία δεν είναι άλλος ένας τρόπος για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι δικαίωμα των Δημιουργών και ανάγκη του λαού μας. Είμαστε αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που δίνει τη δυνατότητα επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να εισπράττουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών και στην ενσωμάτωση αυτής της Οδηγίας σε νόμο από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τη προσπάθεια υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δώσουν τη διαχείριση Πνευματικού Δικαιώματος σε επιχειρηματίες.

Καλούμε τους Δημιουργούς να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να δώσουν τον αγώνα υπεράσπισης της Τέχνης τους μέχρι τέλους. Σε ένα τέτοιο δρόμο θα είναι σίγουρα μαζί τους ο λαός που διψάει για πραγματική Τέχνη αλλά και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος.  

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις