Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών για τα πνευματικά δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών για τα πνευματικά δικαιώματα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Δημιουργών για να διαχειρίζονται οι ίδιοι μέσα από τους συλλογικούς τους Φορείς τα Πνευματικά τους Δικαιώματα.

Είμαστε αντίθετοι στη προσπάθεια επιχειρηματικών Ομίλων της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων να μετατρέψουν το πνευματικό δικαίωμα σε ιδιοκτησία.

Η πνευματική δημιουργία δεν είναι άλλος ένας τρόπος για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι δικαίωμα των Δημιουργών και ανάγκη του λαού μας. Είμαστε αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που δίνει τη δυνατότητα επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να εισπράττουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών και στην ενσωμάτωση αυτής της Οδηγίας σε νόμο από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τη προσπάθεια υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δώσουν τη διαχείριση Πνευματικού Δικαιώματος σε επιχειρηματίες.

Καλούμε τους Δημιουργούς να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να δώσουν τον αγώνα υπεράσπισης της Τέχνης τους μέχρι τέλους. Σε ένα τέτοιο δρόμο θα είναι σίγουρα μαζί τους ο λαός που διψάει για πραγματική Τέχνη αλλά και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος.  

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL