Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Σε Ηρώδειο και ΟΑΚΑ / Tindersticks και Slayer στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε Ηρώδειο και ΟΑΚΑ / Tindersticks και Slayer στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, στην άλλη άκρη της πόλης και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, εμφανίζονται οι ηγέτες του thrash metal, Slayer, κάνοντας μια στάση στην Αθήνα, που την περιέλαβαν στο πρόγραμμα της τελευταίας τους περιοδείας, η οποία ολοκληρώνει την καλλιτεχνική τους διαδρομή.

Οι Tindersticks, με τη μουσική τους, ατμοσφαιρική και γεμάτη εικόνες, και τη σχέση τους με τον κινηματογράφο συνεχή, σταθερή και αταλάντευτη, δημιουργήθηκαν από τον Stuart Ashton Staples στο Nottingham το 1992 διαθέτοντας από την αρχή ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν μοναδική και απόλυτα αναγνωρίσιμη: τη βαρύτονη φωνή του Stuart A. Staples, τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις μελαγχολικές μελωδίες, τους ερωτικούς στίχους. Δεν διστάζουν να συνδυάζουν ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς και μπάσο με ακουστικά όργανα όπως βιολί, κοντραμπάσο, φλάουτο, μεταλλόφωνο, τρομπέτες και κλαρινέτο.

Στο ενεργητικό τους περιλαμβάνονται πολλά soundtracks κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ενώ παραμένει σταθερή η συνεργασία τους με τη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Claire Dennis.

Η σχέση τους με τον κινηματογράφο εξελίσσεται πέρα από τη μουσική, καθώς στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont - Ferrand δεν συμμετείχαν μόνο με το άλμπουμ τους «The waiting room», αλλά και με μια σειρά ταινιών ειδικά σχεδιασμένων για τη μουσική. Μάλιστα πριν από δύο χρόνια ο Staples σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία.

Οι Slayer κρεμάνε τις κιθάρες τους

Έπειτα από 37 χρόνια, το συγκρότημα που έγραψε ιστορία στη metal μουσική κρεμάει τις κιθάρες του. Στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους συμπεριλαμβάνουν και την Αθήνα, εμφανιζόμενοι απόψε σε μια συναυλία για τους αμέτρητες θαυμαστές τους που μεταφέρθηκε από το γήπεδο της Λεωφόρου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Ένα από τα μεγαλύτερα thrash - metal - punk γκρουπ όλων των εποχών, με περισσότερες από 3.000 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, αμέτρητα βραβεία κι εκατοντάδες εξώφυλλα, που βίωσαν την απώλεια ενός εκ των ιδρυτικών μελών τους, του κιθαρίστα Jeff Hanneman, ανακοίνωσαν σε μια συγκινητική ανάρτηση το τέλος της καλλιτεχνικής τους διαδρομής μέσα από την τελευταία μεγάλη περιοδεία τους που άρχισε τον περασμένο Μάιο.

Η θρυλική μπάντα από την Καλιφόρνια δημιουργήθηκε το 1981 από τους Kerry King, Jeff Hanneman, Tom Araya και Dave Lombardo.

To πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1983 με τίτλο «Show No Mercy» φτάνοντας τις 60.000 πωλήσεις.

Με τον δυναμικό ήχο τους, σε συνδυασμό με τους προκλητικούς στίχους τους για τον πόλεμο, την τρομοκρατία και τη θρησκεία, πολλοί από τους οποίους λογοκρίθηκαν και απαγορεύθηκαν, το συγκρότημα έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Το «Reign in Blood», που κυκλοφόρησε το 1986 και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα heavy metal όλων των εποχών, απογείωσε τη φήμη της μπάντας.

Oι Slayer έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 12 studio άλμπουμ και δύο live, ενώ έχουν προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Grammy, κερδίζοντάς το τις δύο από αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL