Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Η Κατρίν Ντενέβ πρόεδρος του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ντοβίλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κατρίν Ντενέβ πρόεδρος του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ντοβίλ

Η Κατρίν Ντενέβ θα προεδρεύσει στο 45ο φεστιβάλ αμερικανικού κινηματογράφου της Ντοβίλ, στη δυτική Γαλλία, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

"Βραβευμένη για την ερμηνεία της από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου, η Κατρίν Ντενέβ είναι σήμερα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η προσωποποίηση του κινηματογράφου" σχολιάζουν οι οργανωτές και προσθέτουν: "Αυτό που μας αρέσει σε αυτήν πρωτίστως, είναι η ασυμβίβαστη ελευθερία της, τα ρίσκα που παίρνει".

Η Γαλλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία "Αντίο στη νύχτα" του Αντρέ Τεσινέ, όπου υποδύεται μια γιαγιά της οποίας ο εγγονός αποφασίζει να φύγει στη Συρία, ένα φιλμ που προβάλλεται από τις 24 Απριλίου στις αίθουσες.

Το 2018, η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, της οποίας προήδρευε η Γαλλίδα ηθοποιός Σαντρίν Κιμπερλέν, έδωσε το μεγάλο βραβείο της στην ταινία "Thunder Road" του πρωτοεμφανιζόμενου Τζιμ Κάμινγκς, 31 ετών, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής, ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός της ταινίας του, ο τίτλος της οποίας παραπέμπει στο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν "Thunder Road". Πρόκειται για μια ιλαροτραγωδία, όπου ο βασικός χαρακτήρας, ένας νεαρός αστυνομικός, επηρεασμένος από τον θάνατο της μητέρας του, προσπαθεί να συνέλθει από το ισχυρό σοκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL