Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ1, 00.15

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΕΡΝΕΡ

Βιογραφικό δράμα εποχής, παραγωγής 2014. Μέσα από τη ματιά του Σπάικ Λι βλέπουμε τη ζωή του μεγαλύτερου ίσως Βρετανού εικαστικού, του ξεχωριστού Τζόζεφ Τέρνερ. Η ιστορία διαδραματίζεται στο δεύτερο μισό της ζωής του ρομαντικού ζωγράφου, από το 1825, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Κάτω Χώρες, μέχρι τον θάνατό του, το 1851. Εστιάζει στα χαρακτηριστικά τού ενστικτώδη, αυτοδίδακτου και εκκεντρικού δημιουργού, καθώς και στη σχέση του με τη βρετανική αριστοκρατία.

Επηρεασμένος από τον θάνατο του πατέρα του, ο Γ. Τέρνερ βρίσκει καταφύγιο και έμπνευση στην αγκαλιά της προσφάτως χωρισμένης και ιδιοκτήτριας μιας παραθαλάσσιας πανσιόν, της κυρίας Μπουθ. Συνεχίζει ωστόσο να δέχεται τις επισκέψεις της Σάρα Ντάνμπι, παλιάς ερωμένης του, η οποία ισχυρίζεται ότι οι δύο κόρες της είναι παιδιά του Τέρνερ, κάτι που ο ίδιος αρνείται πεισματικά.

Ο καταξιωμένος, πλην φοβερά εκκεντρικός ζωγράφος, απολαμβάνει τη φιλοξενία των αριστοκρατών γαιοκτημόνων της εποχής, επισκέπτεται οίκους ανοχής, γοητεύεται από την επιστήμη, τη φωτογραφία και τους σιδηροδρόμους και αποτελεί μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας των Τεχνών. Παίζουν: Τίμοθι Σπολ, Ντόροθι Άτκινσον, Μάριον Μπέιλι.

ΚΥΡΙΑΚΗ ALPHA, 21.00

ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Ρομαντική ταινία φαντασίας, αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2015, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα. Παίζουν: Λίλι Τζέιμς, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Όταν ο πατέρας της Έλλα της ανακοινώνει ότι θα ξαναπαντρευτεί και εκείνη με χαρά γνωρίζει τη νέα της οικογένεια. Η βλοσυρή λαίδη Τρεμέιν και οι δύο κακομαθημένες κόρες της δεν είναι αυτό που είχε φανταστεί. Όταν μάλιστα χάσει στη συνέχεια και τον πατέρα της, η Έλλα θα δει το πραγματικό πρόσωπο της μητριάς της.

 

ΤΡΙΤΗ STAR, 22.45

Η ΤΖΕΪΝ ΠΗΡΕ Τ' ΟΠΛΟ ΤΗΣ

Περιπέτεια γουέστερν, παραγωγής 2015, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζόελ Έτζερτον. Ο αμείλικτος Μπίσοπ και η συμμορία του περικυκλώνουν την απομονωμένη φάρμα της Τζέιν στην Άγρια Δύση. Με τον άντρα της βαριά τραυματισμένο και την κόρη της να κινδυνεύει, στρέφεται για βοήθεια στον Νταν, έναν άνδρα που σημάδεψε το παρελθόν της. Οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες.

ΤΕΤΑΡΤΗ STAR, 23.15

ΑΜΝΗΣΙΑ

Ψυχολογικό θρίλερ παραγωγής 2014. Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ, Αν-Μαρί Νταφ. Η Κριστίν Λούκας  ξυπνάει κάθε πρωί χωρίς να θυμάται τίποτε εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Ο άνδρας της Μπεν της εξηγεί  ότι περνάει μετατραυματικό σοκ και πρέπει να αναπαύεται. Όλα ανατρέπονται όταν ένας γιατρός τη βοηθάει να ανακτήσει σταδιακά τη μνήμη της. Αμφισβητεί τα πάντα και αναζητά την αλήθεια...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ALPHA, 21.20

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ

Μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής 2015, που περιγράφει έξυπνα πώς λειτουργούν τα συναισθήματα. Στο μυαλό της 11χρονης Ράιλι όλοι δουλεύουν κανονικά με οδηγό τη Χαρά: ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία, η Λύπη, όλοι βρίσκονται στο πόστο τους. Όταν όμως η Ράιλι χρειάζεται να εγκαταλείψει την ήσυχη κωμόπολη που ζει με την οικογένειά της για το Σαν Φρανσίσκο, το κέντρο ελέγχου των αισθήσεων αποδιοργανώνεται.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΟΥΛΗ, 22.00

ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, από τα αριστουργήματα του ιταλικού νεορεαλισμού (1948), σε σκηνοθεσία Βιτόριο Ντε Σίκα. Στη Ρώμη, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ένας άνεργος πατέρας βρίσκει δουλειά, αλλά την πρώτη μέρα τού κλέβουν το ποδήλατο. Καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό, ξεκινά με τον μικρό γιο του μια απελπισμένη αναζήτηση στους δρόμους της Ρώμης. Παίζουν: Έντσο Σαγιόλα, Λαμπέρτο Ματζιοράνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL