Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Εισβολή ζόμπι μετά μουσικής...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισβολή ζόμπι μετά μουσικής...

Ο ζόμπι... Μπιλ Μάρεϊ

Επικεντρωμένη σε μια περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλεί τη μαζική εμφάνιση ζόμπι, η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους, με τίτλο «The Dead Don’t Die», κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιουνίου, συγκεντρώνοντας θρυλικά ονόματα της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας: από τον Ίγκι Ποπ, τον Τομ Γουέιτς και τον RZA, έως τον Μπιλ Μάρει, τη Σελένα Γκόμεζ, την Τίλντα Σουίντον, τον Ντάνι Γκλόβερ κ.. Πολλοί από τους καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Τζάρμους σε ταινίες που άφησαν εποχή.

Για τη νέα ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Αμερικανού δημιουργού, που έχει σφραγίσει με το έργο του τον σύγχρονο ανεξάρτητο κινηματογράφο, υπογράφοντας ορισμένες από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αγαπημένες ταινίες, δεν διαρρέουν λεπτομέρειες, εκτός μόνο τού ότι κατευθύνεται περισσότερο προς την κωμωδία και λιγότερο προς το δράμα.

Το τρομερό παιδί του ανεξάρτητου κινηματογράφου, το σινεμά του οποίου παραμένει πρωτότυπο και αναζωογονητικό, συζητήθηκε έντονα το 2013, όταν προβλήθηκε στις αίθουσες το φιλμ του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί», όπου, στο προσφιλές βαμπιρικό σύμπαν του, η Τίλντα Σουίντον και ο Τιμ Χίντλεστον, κρυμμένοι πίσω από τα μαύρα γυαλιά τους, αγαπούν να ταξιδεύουν πάντα νύχτα στο Ντιτρόιτ και στην Ταγγέρη, αγαπώντας την ίδια μουσική, φιλοσοφώντας με την ίδια απόλαυση για τις επιστήμες, τη λογοτεχνία, την ιστορία και το ροκ εν ρολ, παραμένοντας στη ζωή μέσα από γουλιές φρέσκο αίμα.

«Πάντα έβρισκα τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα εκτός του mainstream, συχνά στο περιθώριο. Σε όλη την ιστορία της Τέχνης διαμορφώνεται το πολιτιστικό κατεστημένο και το πολιτιστικό περιθώριο. Όχι πάντα, αλλά συχνά, τα πιο πρωτοποριακά πράγματα βρίσκονται στο περιθώριο”, σχολίασε τον τρόπο σκηνοθεσίας του όταν βρέθηκε προσκεκλημένος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2016.

Διακρινόμενος συχνά για τον υπερβατικό μινιμαλισμό και την ανατροπή των παραδοσιακών κινηματογραφικών ειδών, ο Τζάρμους επέστρεψε δριμύτερος αυτή τη χρονιά με την ταινία μυθοπλασίας «Paterson», αλλά και το ντοκιμαντέρ «Gimme Danger», αφιερωμένο στον Ίγκυ Ποπ και το συγκρότημα Stooges. Φανατικός θαυμαστής τους και προσωπικός φίλος του Ίγκι Ποπ, ο Τζάρμους συνθέτει το πορτρέτο της μπάντας αλλά και μιας ολόκληρης εποχής.

Ηθοποιός, κινηματογραφικός παραγωγός και συνθέτης, ο Τζάρμους κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο άλμπουμ με τον Γιόζεφ φαν Βίσεμ με τίτλο «An Attempt to Draw Aside the Veil».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL