Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ελληνική "Βίαιη εξίσωση" στο κορυφαίο φεστιβάλ animation

«Βίαιη εξίσωση» του Αντώνη Ντούσια

Πέρυσι, στο κορυφαίο φεστιβάλ ταινιών animation στον κόσμο, το Φεστιβάλ του Ανσί, είχαμε τη συμμετοχή της ταινίας του Αντώνη Ντούσια και του Άρη Φατούρου «Αίνιγμα». Φέτος, ο Αντώνης Ντούσιας...

Πέρυσι, στο κορυφαίο φεστιβάλ ταινιών animation στον κόσμο, το Φεστιβάλ του Ανσί, είχαμε τη συμμετοχή της ταινίας του Αντώνη Ντούσια και του Άρη Φατούρου «Αίνιγμα». Φέτος, ο Αντώνης Ντούσιας επιστρέφει στο Ανσί (με τον Άρη Φατούρο σε ρόλο δημιουργικού παραγωγού) με την ταινία «Βίαιη εξίσωση», μια ανεξάρτητη παραγωγή, εμπνευσμένη από το έργο του ζωγράφου και γλύπτη Κώστα Γεωργίου.

Το Φεστιβάλ του Ανσί στη Γαλλία θα διεξαχθεί φέτος από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου και η ταινία του Αντώνη Ντούσια (διάρκειας πέντε λεπτών) θα διαγωνιστεί μαζί με άλλες 75 μικρού μήκους animation που έχουν επιλεγεί μεταξύ των 3.000 που έκαναν αίτηση συμμετοχής. Γεννημένος στην Αθήνα, ο Αντώνης Ντούσιας αποφοίτησε από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε Σχέδιο, Ζωγραφική και Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας. Ήταν από τους πρώτους Έλληνες που ασχολήθηκαν με την τρισδιάστατη οπτική κίνηση από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρείες και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το 1996 υπέγραψε ως ανιματέρ το πρώτο ευρωπαϊκό 3D animation μεγάλου μήκους, το «Χρήμα», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαζωμένου. Το 2000 παρουσίασε στο Φεστιβάλ Δράμας την πρώτη του 3D σκηνοθεσία με τίτλο «Game Over» και το 2016 στο ίδιο φεστιβάλ, σε συν-σκηνοθεσία με τον Άρη Φατούρο, το «Αίνιγμα».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο