Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ2 23.30

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ

Ο Γιώργος Λάνθιμος καυτηριάζει με σοκαριστικό τρόπο τη λειτουργία και τον ρόλο της οικογένειας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας των συμβάσεων και των κατεστημένων. Με καυστικό τρόπο και με μαύρο χιούμορ κάποιες φορές προσεγγίζει τις σχέσεις εξουσίας μέσω της γονεϊκής σχέσης, του σεξ, της γλώσσας, της εξαπάτησης έως και της φυσικής βίας. Τα ενήλικα παιδιά μιας οικογένειας, δύο κόρες κι ένας γιος, ζουν από παιδιά ουσιαστικά αιχμάλωτα στο ακριβό απομονωμένο σπίτι της οικογένειας, χωρίς επαφή με τον κόσμο. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και αθλούνται χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Κάποιες «επικίνδυνες» για την περιέργειά τους λέξεις τις διδάσκονται με διαφορετικές σημασίες από τις πραγματικές. Για να πειστούν ότι δεν πρέπει να φύγουν από το σπίτι, τους λένε ότι ένας αδελφός που είχαν, όταν έφυγε, τον κατασπάραξε μια γάτα, το πιο επικίνδυνο ζώο. Η έλλειψη κοινωνικότητας και εξωτερικών ερεθισμάτων κάνει τα παιδιά να συμπεριφέρονται σαν ανήλικα, ενώ έχουν και μικρά ξεσπάσματα βίας. Ένα κορίτσι μόνο μπαίνει στο σπίτι, με σκοπό τη συνεύρεση με τον γιο, επί πληρωμή. Παραγωγή 2009. Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3 22.30

Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ

Δραματική ταινία, συμπαραγωγής Ιταλίας - Γαλλίας - Γερμανίας 2015, σε σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι. Η Μαργκερίτα, σκηνοθέτης, καλείται να βάλει τάξη στο χάος της ζωής της, καθώς η μητέρα της βρίσκεται στο νοσοκομείο και η ίδια στη μέση των γυρισμάτων της ταινίας της. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν καταφτάνει ο πρωταγωνιστής στην ταινία της, ένας Αμερικανός σταρ, γεμάτος ιδιοτροπίες. Παίζουν: Μαργκερίτα Μπούι, Νάνι Μορέτι, Τζον Τορτούρο.

ΔΕΥΤΕΡΑ OPEN 21.00

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Θρίλερ μυστηρίου βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν, παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ. Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις. Ο Νικ ανακαλύπτει κάποιο πρωί ότι η γυναίκα του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Αναστατώνεται (όχι και πάρα πολύ είναι αλήθεια) αρχίζει τις έρευνες. Το ίδιο και η αστυνομία, η οποία ανακαλύπτει μερικά παράξενα στοιχεία. Μήπως δεν τους λέει την αλήθεια;

ΔΕΥΤΕΡΑ ALPHA 00.10

IRON MAN

Περιπέτεια φαντασίας παραγωγής 2008, σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ, Τζεφ Μπρίτζες. Η ζωή του δισεκατομμυριούχου βιομήχανου οπλικών συστημάτων, εφευρέτη και πλέι-μπόι Τόνι Σταρκ ανατρέπεται όταν πέφτει θύμα απαγωγής από ανταγωνιστές, οι οποίοι τον πιέζουν να κατασκευάσει ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Όταν καταφέρνει να ξεφύγει, καταλαβαίνει ότι η απαγωγή ήταν μόνο η αρχή.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.30

ΠΑΖΟΛΙΝΙ

Βιογραφικό δράμα του Έιμπελ Φεράρα, συμπαραγωγής Ιταλίας - Βελγίου - Γαλλίας 2014. Η τελευταία μέρα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Πιέρ Πάολο Παζολίνι, τον Νοέμβριο του 1975,  και η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον θάνατό του. Ο Παζολίνι είναι το σύμβολο μιας τέχνης, η οποία μάχεται εναντίον της εξουσίας. Σε μια διεφθαρμένη Ιταλία, καταγγέλλει και επιτίθεται στους πολιτικούς, ενώ ολοκληρώνει το αριστούργημά του «Salo». Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Βαλέριο Μασταντρέα, Μαρία Ντε Μεντέιρο.

ΤΕΤΑΡΤΗ STAR 23.00

33 ΨΥΧΕΣ

Η πραγματική ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων που παρέμειναν εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από το έδαφος επί 69 ημέρες μετά την κατάρρευση του μεταλλωρυχείου στο Σαν Χοσέ. Καταγράφει το χρονικό της καταστροφής και παρακολουθεί τις ηρωικές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, τις συγκινητικές προσωπικές ιστορίες πίσω από το τραγικό ατύχημα και τους ρεπόρτερ που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός. Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κόουτ Ντε Πάμπλο, Ζιλιέτ Μπινός, Μάριος Κασάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL