Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ξεκινά σήμερα στην Ταινιοθήκη / Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινά σήμερα στην Ταινιοθήκη / Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών

Με το ντοκιμαντέρ "Countdown on river Xingu" του Μάρτιν Κέσλερ ξεκινά απόψε στην Ταινιοθήκη το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

Σήμερα Τετάρτη στις 5 μ.μ. ανοίγει η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Αθήνας με την προμετωπίδα "Παράθυρα στον πλανήτη" που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για 16η συνεχή χρονιά. Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για τα μεγάλα οικολογικά ζητήματα του πλανήτη μας, δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει ελληνικές και ξένες παραγωγές για θέματα επίκαιρα όσο ποτέ!

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ταινίες μεγάλου μήκους από εννέα χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Τουρκία) συζητήσεις με σκηνοθέτες, συνεργασίες με πρεσβείες, πολιτιστικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού συνεργάζεται με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος όπου φιλοξενούνται οι δύο πρώτες ημέρες προβολής του 16ου Πανοράματος. Τις επόμενες μέρες οι προβολές πραγματοποιούνται στο κτήριο της Εταιρείας στην Πλάκα (Τριπόδων 28).

Η πρώτη ταινία που προβάλλεται απόψε στρέφει το βλέμμα μας στον Αμαζόνιο: Το "Countdown on river Xingu” του Μάρτιν Κέσλερ περιγράφει ένα μεγάλο σκάνδαλο σε σχέση με την πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras της Βραζιλίας, όπου εμπλέκονται μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και πολιτικοί (η ταινία προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο). Η δεύτερη μέρα προβολών είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και το οικοσύστημά της και περιλαμβάνει συζήτηση με τον Τούρκο σκηνοθέτη Μερτ Γκιοκάλπ για τη βραβευμένη ταινία του "Bluefish". Ακόμη το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρώτες προβολές στην Ελλάδα, όπως το "Losing Alaska" και το "Once was water", πάντα με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή.

Τις υπόλοιπες ημέρες, στο κτήριο της Πλάκας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συζητήσεις με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως τη Μαριάννα Οικονόμου και τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.ellet.gr/node/973

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός και Μεγ. Αλεξάνδρου) το εισιτήριο για μία ταινία κοστίζει 4 ευρώ. Ενιαίο εισιτήριο ημέρας 7 ευρώ.

Στο κτήριο της Εταιρείας στην Πλάκα (Τριπόδων 28), προτεινόμενη δωρεά για κάθε ταινία 4 και 7 ευρώ ανά ημέρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL