Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ρόμπερτ Ντε Νίρο: / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: "Ζούμε σε μια σκοτεινή περίοδο και έχω υποχρέωση να μιλώ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: "Ζούμε σε μια σκοτεινή περίοδο και έχω υποχρέωση να μιλώ"

Τα νοτιοκορεάτικα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο βρέθηκαν στην κορυφή των βραβεύσεων στη φετινή 26η απονομή των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) και έγιναν η πρώτη ξενόγλωσση παραγωγή στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει το SAG Καλύτερης Διανομής Ρόλων. Η ανακοίνωση του βραβείου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους Αμερικανούς ηθοποιούς.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ απέσπασε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Τζούντι Γκάρλαντ στο «Τζούντι» και ο Χοακίν Φίνιξ το αντίστοιχο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Τζόκερ». Το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου πήγε στον Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» και το αντίστοιχο δεύτερου γυναικείου ρόλου στη Λόρα Ντερν για την «Ιστορία γάμου».

Για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά βραβεύτηκε ο Σαμ Ρόκγουελ για το «Fosse/Verdon» και για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά τιμήθηκε η Μισέλ Γουίλιαμς για το «Fosse/Verdon».

Ειδικό τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Ρόμπερτ ντε Νίρο (ο οποίος με την ερμηνεία του στον «Ιρλανδό» απουσιάζει «εκκωφαντικά» από όλες τις σχετικές λίστες). Στην ευχαριστήρια ομιλία του δεν παρέλειψε να δώσει πολιτικό στίγμα: «Φαντάζομαι ότι κάποιοι από εσάς λένε πως δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για πολιτική, αλλά ζούμε σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο, η οποία ανησυχεί εμένα και πολλούς άλλους... Ως πολίτης, έχω δικαίωμα όπως οποιοσδήποτε άλλος, ηθοποιός, αθλητής, μουσικός, να εκφράσω την άποψή μου. Και αν έχω πιο δυνατή φωνή εξαιτίας της θέσης μου, θα την χρησιμοποιώ κάθε φορά που βλέπω να γίνεται απροκάλυπτη κατάχρηση εξουσίας». Επιπλέον, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο προέτρεψε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές, «πολιτικούς που είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν περίθαλψη για όλους, δίκαιους φόρους, νομοθεσία για μια ανθρώπινη μετανάστευση, λογικό έλεγχο στην κατοχή όπλων...».

Από την πλευρά της, η Ένωση Αμερικανών Παραγωγών, στη δική της φετινή τελετή, βράβευσε ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το «1917» του Σαμ Μέντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL