Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Φεστιβάλ Ολυμπίας / Φεστιβάλ Ολυμπίας: Στην "Μπουλμπούλ" από την Ινδία το μεγάλο βραβείο μυθοπλασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ Ολυμπίας / Φεστιβάλ Ολυμπίας: Στην "Μπουλμπούλ" από την Ινδία το μεγάλο βραβείο μυθοπλασίας

Η ινδική ταινία «Η Μπουλμπούλ μπορεί να τραγουδήσει» απέσπασε το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Η ταινία καταπιάνεται με ένα θέμα ταμπού για την Ινδία, την ομοφυλοφιλία ενός αγοριού, που πυροδοτεί ακραίες αντιδράσεις στο σχολείο, την οικογένεια και την τοπική κοινωνία… Για την ερμηνεία της στην ταινία η νεαρή Αρνάλι Ντας απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απέσπασε η γαλλική ταινία «Ντανιέλ» της Μαρίν Ατλάν, που παρακολουθεί το πρώτο ερωτικό σκίρτημα του 10χρονου Ντανιέλ. Ο μικρός Τεό Πολγκάρ βραβεύτηκε για την ερμηνεία του με το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

Το Βραβείο Σεναρίου πήγε στην ταινία «Κομμώσεις Ρόμι» της Μίσα Καμπ, που παρουσιάζει τη μικρή Ρόμι να έρχεται αντιμέτωπη με το Αλτσχάιμερ της γιαγιάς της.

Το Βραβείο Καλύτερου Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε η Μάγια Νιούελ από την Αυστραλία για την ταινία «Τρέχει στο αίμα μου» με ήρωα έναν μικρό, προικισμένο Αβορίγινα, ο οποίος όμως αποτυγχάνει στο σχολείο και ο «κλοιός» της Πρόνοιας και της αστυνομίας στενεύει γύρω του. Η ταινία ουσιαστικά μιλάει για μια γενιά που έχει στερηθεί την κουλτούρα και τη γλώσσα της.

Ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας βραβεύτηκε το φιλμ «Πιτσιρίκια στη βροχή» από τη Γαλλία, ενώ το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου δόθηκε στην ελβετοβελγική παραγωγή «Η αλεπού και το πουλί».

Η διεθνής κριτική επιτροπή νέων βράβευσε ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας το φιλμ «Μετρονόμος (στον ρυθμό)» από τις ΗΠΑ και ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων το «Ίαν, μια συγκινητική ιστορία» από την Αργεντινή.

Οι δύο νικήτριες του φετινού 2ου Olympia Creative Ideas Pitching Lab ήταν η Ερ. Μωραΐτη (για την ιδέα της «Το μυρμηγκάκι»), που απέσπασε το βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και η Άρτεμις Αναστασιάδου για το πρότζεκτ της «Το Βανκούβερ».

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου ανέφερε πως, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τις μέρες του φεστιβάλ οι θεατές και όσοι συμμετείχαν στα εργαστήρια της διοργάνωσης ξεπέρασαν τους 30.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL