Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εστιάζοντας στην κλιματική αλλαγή

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας Περισσότερες από 60 ταινίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, για δέκατη τρίτη χρονιά, και φέτος είναι αφιερωμένο στη θεματική «Ζώα και κλιματική αλλαγή». Θα διεξαχθεί από 5 έως 9 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προβάλλονται περισσότερες από 60 συμμετοχές, κυρίως από το εξωτερικό, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, από τη Γεωλογία και τη Ζωολογία, τη Βιολογία, την Ιατρική, τη Γενετική, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Αστρονομία και την Αστροφυσική, την Αρχαιολογία. Το Φεστιβάλ, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, πλαισιώνεται με παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την πολύπλευρη προβολή των επιστημονικών ζητημάτων που αναδεικνύει μέσα από τη θεματική του. Η φετινή 13η διοργάνωση φέρνει στο επίκεντρο τη σχέση του ζωικού κόσμου με την κλιματική αλλαγή. Πολλά είδη του ζωικού κόσμου, άγρια και ήμερα, κινδυνεύουν με εξαφάνιση, καθώς το φυσικό περιβάλλον μεταβάλλεται και πλέον οι αλλαγές γίνονται όλο και πιο ορατές στους κατοίκους όλων των χωρών του πλανήτη.

Η παρεμβατική συμπεριφορά του ανθρώπου έχει αφήσει πολύ έντονο το στίγμα της πάνω στο φυσικό περιβάλλον. Ποιες είναι οι συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, η οποία αποτελεί, ίσως, τη μεγαλύτερη απειλή στη σύγχρονη ιστορία;

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας είναι μια συνάντηση επιστημονικής μελέτης μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, σε μια προσπάθεια να σταθμίσουμε την επιρροή του ανθρώπινου παράγοντα πάνω στο ζωικό βασίλειο και το φυσικό περιβάλλον και να αντιληφθεί ο θεατής τη μεταβολή του κλίματος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ. με την τελετή λήξης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

 

INFO

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα το βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.caid.center/

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο