Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Η ιστορία ενός σαμάνου αποσπά το μεγάλο βραβείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ιστορία ενός σαμάνου αποσπά το μεγάλο βραβείο

Η ταινία «Η βροχή τραγουδάει στο χωριό των νεκρών» των Ζοάου Σαλαβίζα και Ρενέ ΝαντΈρ Μεσόρα (παραγωγή Πορτογαλίας και Βραζιλίας) απέσπασε το μεγάλο βραβείο του 10ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας στην τελετή απονομής, το Σάββατο, στην κατάμεστη αίθουσα της Ταινιοθήκης. Ωστόσο το φεστιβάλ συνεχίζεται με προβολές έως και την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Ο ήρωας της ταινίας που βραβεύτηκε είναι ένας νεαρός ιθαγενής που προορίζεται για σαμάνος στη φυλή Κράχο, στα βόρεια της Βραζιλίας. Οι επιλογές ζωής που καλείται να κάνει βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας...Ο Ζοάου Σαλαβίζα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους νέους Πορτογάλους σκηνοθέτες σήμερα. Έχει βραβευτεί με τη Χρυσή Αρκούδα της Μπερλινάλε και με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών για παλαιότερες μικρού μήκους ταινίες του.

Οι νικητές κέρδισαν 10.000 ευρώ σε post production services για την επόμενη ταινία τους από την εταιρεία Authorwave. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Χέιντεν Γκεστ (Αμερικανός καθηγητής, διευθυντής του Κινηματογραφικού Αρχείου του Χάρβαρντ), Βασίλης Καραμητσάνης (πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (Ελληνας σκηνοθέτης), Irena Bilic (σκηνοθέτις και διευθύντρια του Φεστιβάλ L’Europe autour de l’Europe στο Παρίσι), Γκαέλ Τζόουνς (Γαλλίδα παραγωγός).

Μετά τη βράβευση προβλήθηκε η κλασική, αποκατεστημένη ταινία «Θαύμα στο Μιλάνο» του Βιτόριο ντε Σίκα, μαζί με τη νέα μικρού μήκους ταινία «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL