Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι ταινίες του σαββατοκύριακου στην Ταινιοθήκη

10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα επιφυλάσσει για τους λάτρεις του κινηματογράφου αλλά και τους ειδικούς το 10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας έως και τις 5.12, με προβολές που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην Ταινιοθήκη. Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 6 μ.μ. με την ταινία «Το Κουτί» του Μανοέλ Ντε Ολιβέιρα, γυρισμένη το 1955, εξολοκλήρου στο σκηνικό μιας κλιμακωτής σκάλας σε μια φτωχογειτονιά, όπου εξιστορούνται οι κακοτοπιές ενός τυφλού επαίτη και της πλύστρας κόρης του, που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη είναι ένα πορτρέτο της ανθρωπιάς μέσα από φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους.

Αύριο Κυριακή αρχίζει από τις 5 μ.μ. στο πλαίσιο του αφιερώματος στη Μαρί Λοζιέ και στην ενότητα Μικρού Μήκους μια σειρά προβολών. Στις 6 μ.μ. και στο πλαίσιο Αθηναϊκές Πρεμιέρες θα προβληθεί «O δόκτωρ Ρέι και οι διάβολοι», του Νίκολας Ρέι, μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Ντίλαν Τόμας. Στις 7 μ.μ. παρουσία του σκηνοθετη Robert Beavers θα προβληθεί το «Rushing green with horses», μια συλλογή από σύντομες στιγμές, γυρισμένες μεταξύ του 1999 και 2018, των ίδιων ανθρώπων σε διαφορετικές ηλικίες.

Στις 8 μ.μ. στο διεθνές διαγωνιστικό θα προβληθεί «Η βροχή τραγουδάει στο χωριό των νεκρών» των Ρενέ Νάντερ και Ζοάου Σαλαβίζα Μεσόρα.

Στις 9 μ.μ. θα προβληθεί το «Ιτσκέρι κέντι» του Φλοράν Μάρσι, όπου ο κινηματογραφιστής, ταξιδεύοντας παράνομα για μήνες, τράβηξε εικόνες από την πλευρά των Τσετσένων αυτονομιστών. Ένα μοναδικό τεκμήριο της αντίστασης αυτού του λαού, αλλά και για ταινία για τον πόλεμο και την αντίσταση. Ακολουθεί στις 10 μ.μ. η ταινία του Φρανσουά Τριφό «Αμερικανική Νύχτα» και τη Δευτέρα «Το τελευταίο μετρό» στις 4.45 μ.μ.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η Εύα Στεφανή θα δώσει ένα Masterclass 3 μ.μ. - 5 μ.μ. με θέμα «Το εμπόδιο στο ντοκιμαντέρ» και θα προβληθεί απόσπασμα από το έργο της σε εξέλιξη «Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ.».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις