Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου

Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εξελέγη ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εξελέγησαν επίσης για το διοικητικό συμβούλιο οι σκηνοθέτες Σύλλας Τζουμέρκας, Νίκος Πάστρας, Ελίνα Ψύκου, οι παραγωγοί Ελένη Κοσσυφίδου, Γιώργος Τσούργιαννης και ο διευθυντής φωτογραφίας Σίμος Σαρκετζής.

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και κινηματογράφο στο American Film Institute στο Λος Άντζελες, όπου έζησε έξι χρόνια, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Πρώτη του κινηματογραφική δουλειά, σε συνεργασία με τον Σάκη Μανιέτη, το μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ «Μέγαρα» (1974), που συμμετείχε σε εννέα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, γύρισε τις ταινίες μυθοπλασίας «Ξαφνικός έρωτας» (1984), «Άντε γεια» (1991), "Πίσω πόρτα" (2000) και "Ο εχθρός μου" (2013).

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ιδρύθηκε στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου του 2009, με στόχο να ενώσει τους ανθρώπους του κινηματογράφου, όλους όσοι διαμορφώνουν το κινηματογραφικό τοπίο της χώρας μας. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής, εκπονώντας μελέτες και σχέδια δράσης για τη βελτίωση της εθνικής πολιτικής για τον κινηματογράφο. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, διοργανώνοντας ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις για επαγγελματίες καθώς και εργαστήρια/σεμινάρια που απευθύνονται σε σπουδαστές και σινεφίλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL