Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Τη συμπερίληψή της στους δικαιούχους των 800 ευρώ ζητεί η Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τη συμπερίληψή της στους δικαιούχους των 800 ευρώ ζητεί η Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων

Τη συμπερίληψή της στους δικαιούχους της αποζημίωσης των 800 ευρώ ζητεί με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης η Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «μη ένταξη των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιριών στους δικαιούχους της ανωτέρω αποζημιώσεως θα στερείτο κάθε αντικειμενικού λόγου διακριτικής μεταχειρίσεως».

Τέλος, η Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ τονίζει ότι «τυχόν μη χορήγηση της εν λόγω αποζημιώσεως στις Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες του Θεατρικού κλάδου, θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση στην οποία ο τελευταίος έχει περιέλθει»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων

«Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. 39162 ΕΞ 2020 προκύπτει εναργώς η πρόθεση του νομοθέτη να συμπεριλάβει στους δικαιούχους της αποζημίωσης των 800 ευρώ όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως εταιρικού τύπου, ήτοι από ατομικές επιχειρήσεις χωρίς νομική προσωπικότητα μέχρι τις κεφαλαιουχικές εταιρίες με τη μορφή της ΙΚΕ, πλην των ανωνύμων εταιριών για τις οποίες εισάγεται ειδική εξαίρεση.

Ωστόσο δεδομένου ότι η εταιρική μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ανωτέρω απαριθμούμενους εταιρικούς τύπους, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΖΗΤΟΥΜΕ όπως διευκρινιστεί άμεσα ότι καταλαμβάνεται από το ανωτέρω ευεργέτημα με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για τις ανωτέρω εταιρικές μορφές.

Σημειώνεται ότι τυχόν μη ένταξη των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιριών στους δικαιούχους της ανωτέρω αποζημιώσεως θα στερείτο κάθε αντικειμενικού λόγου διακριτικής μεταχειρίσεως ενόψει και του σκοπού του παρεχόμενου ευεργετήματος.

Ενώ συγχρόνως, δεδομένου ότι:

1. H πλειονότητα των Θεατρικών επιχειρήσεων φέρει τη συγκεκριμένη εταιρική μορφή

2. Η πλειονότητα των Θεάτρων ρεπερτορίου, ποιότητας και έρευνας που έχει τη μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, υπόκειται και καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές, εισφορές αλληλεγγύης, φόρους και λοιπές υποχρεώσεις.

3. Οι επιχειρήσεις αυτές διέκοψαν βίαια και από τις πρώτες τη λειτουργία τους κατόπιν κυβερνητικής εντολής, τη στιγμή που βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία με παραστάσεις(απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους), πρόβες για την καλοκαιρινή περίοδο, με δαπάνες και έξοδα που δεν είναι δυνατόν να διακοπούν(ενοίκια, λογαριασμοί κ.λπ.).

Με βάση τα ως άνω τυχόν μη χορήγηση της εν λόγω αποζημιώσεως στις Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες του Θεατρικού κλάδου, θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση στην οποία ο τελευταίος έχει περιέλθει, διαρκούσης και της αναστολής λειτουργίας του και με απροσδιόριστο το χρόνο επαναλειτουργίας του. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή ο,τι περαιτέρω χρειαστείτε.  

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL