Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Ο μεταιχμιακός κόσμος του Γιάννη Αδαμάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο μεταιχμιακός κόσμος του Γιάννη Αδαμάκη

"Η νύχτα, η μουσική, τα βλέμματα, το άρωμα μιας παρουσίας. Τα χαμηλά φώτα που καμιά φορά μας τυφλώνουν. Αυτές είναι οι εικόνες μου. Τις έχω ζήσει. Τις έχω μυρίσει. Τις έχω αγγίξει” λέει ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης “Nocturnes” στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Θα παρουσιαστούν 20 ακρυλικά έργα σε καμβά από τη νέα, ιδιαιτέρως προσωπική ενότητα δημιουργιών του ζωγράφου, που περιγράφει έναν κόσμο στο μεταίχμιο. “Nocturnes”, σημαίνει «Νυχτερινά», έργα τα οποία απεικονίζουν νυχτερινά θέματα και χώρους, αλλά και έργα που συνδέονται με τον κόσμο των ονείρων, έναν χώρο φαντασιακό, υποσυνείδητο, αλλά και πεδίο εκδήλωσης ενδόμυχων σκέψεων και επιθυμιών, απογοητεύσεων και προσδοκιών.

“Μερικές φορές αφηγούμαι, εμμονικά λεπτολογώντας, ζωγραφικά ή ανεκδοτολογικά συμβάντα. Άλλες φορές πάλι υπαινίσσομαι. Πότε εκτίθεμαι και πότε εξαπατώ” εξηγεί ο ίδιος. “Η πρόθεσή μου δεν είναι να πω μια συγκεκριμένη ιστορία. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν αφελώς προσωπικό. Αρκούμαι σε κάποιες σκοτεινές νύξεις. Προτιμώ εντέλει να αφήσω τον θεατή να ζήσει μέσα από τα έργα μου τη δική του ιστορία. Να αφουγκραστεί τη δική του πραγματικότητα» σχολιάζει.

Μια έκθεση που ωθεί τον θεατή, καθώς περιπλανάται στον κόσμο των έργων του Γιάννη Αδαμάκη, να ανασύρει και τις δικές του ενδόμυχες σκέψεις, να αναζητήσει και τις δικές του παράλληλες ιστορίες.

Η έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη της πλατείας Κολωνακίου 20 θα διαρκέσει έως και τις 16 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11 π.μ. - 3 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τετάρτη 11 π.μ. - 3 μ.μ., και Σάββατο 11 π.μ. - 2 μ.μ. Κυριακή και Δευτέρα η γκαλερί παραμένει κλειστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL