Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

Ο Μανώλης Μπαμπούσης, με τον αμφίσημο τίτλο "How to repair a tear?", παρουσιάζει έως και τις 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα την πέμπτη ατομική φωτογραφική του έκθεση με νέα έργα, όπου διαχειρίζεται νοήματα που σχετίζονται με τη διαλεκτική ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στο έργο του, το οποίο ελέγχουν η αγορά και οι θεσμοί της τέχνης, την ανθρώπινη συμπεριφορά, την άλωση της φύσης, τη θρησκεία και τη βία. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια ενιαία πολυμεσική ασπρόμαυρη εγκατάσταση, η οποία αρθρώνεται με διαφορετικά έργα σε ένα δημιουργικό selfie στο οποίο καλείται ο θεατής να λύσει ένα σταυρόλεξο.

Η έκθεση «In Medio Virtus» εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Στην έκθεση συμμετέχουν πέντε Έλληνες καλλιτέχνες με πλούσιο έργο και σημαντική παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας και με έργα που ανήκουν στη Συλλογή Βογιατζόγλου. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Δρέγο, Γιώργο Κόντη, Ανδρέα Λόλη, Εμμανουήλ Μπιτσάκη και Πάνο Παπαδόπουλο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο. Ελευθερίου Βενιζέλου 63, Ν. Ιωνία

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του προσωπική έκθεση στον ίδιο χώρο, η γκαλερί Black Duck φιλοξενεί εκ νέου τον ζωγράφο Γιώργο Παπαδημητρίου, από τις 5 έως και τις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει μια σειρά πορτρέτων υπό τον γενικό τίτλο “Κορίτσια της σιωπής”. Χρήστου Λαδά 9.

«The Future of the Past» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην Γκαλερί Καλφαγιάν στην Αθήνα έως και τις 14 Δεκεμβρίου, με την Ακρόπολη να αποτελεί πηγή έμπνευσης και αναφοράς, αλλά και θύμα άκρατης εµπορευµατοποίησης. Άλλοτε µε ποιητική ευαισθησία κι άλλοτε µε βιτριολικό χιούμορ, αλλά πάντα σε απόσταση ασφαλείας από µια φολκλορική και περιοριστική ειδωλοποίηση του αρχαίου μνημείου, οι Farida El Gazzar, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ράνια Μπέλλου, Βασίλης Μπαλάσκας, Αντώνης Ντόνεφ, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Χατζηασλάνης διερευνούν µε ευρηματικό τρόπο την κοινωνικοπολιτική δυναμική και τη συμβολική αξία της Ακρόπολης και του Παρθενώνα. Η έκθεση είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα 11 π.μ. - 3 μ.μ., Τρίτη - Παρασκευή 11 π.μ. - 7 μ.μ. και Σάββατο 11 π.μ. - 3 μ.μ. Οδός Χάριτος 11.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL