Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Τιμή στη νίκη της ανθρωπιάς...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τιμή στη νίκη της ανθρωπιάς...

Μια σειρά από 24 φωτογραφίες που αποτελούν την ενότητα «Κασμίρ: ένας πόλεμος χωρίς τέλος», τις οποίες τράβηξε μεταξύ 2016 και 2019 ο φωτορεπόρτερ του Associated Press Dar Yasin, τον ανέδειξαν νικητή του πρώτου διεθνούς και νέου βραβείου Yannis Behrakis που διοργάνωσε το Athens Photo World.

«Το Βραβείο Yannis Behrakis τιμάει τη νίκη της ανθρωπιάς» δήλωσε η Ελισάβετ Σαρίδου - Μπεχράκη, σύντροφος του εκλιπόντος φωτογράφου και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η οποία θα απονείμει και το βραβείο «Κοιτώντας τη δουλειά του Dar Yasin, θυμήθηκα αυτό που πάντα ήθελε ο Γιάννης. Να μεταφέρει το θέμα στους αναγνώστες, ώστε να αποφασίζουν εκείνοι αν αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε. Όπως έλεγε ο Γιάννης, είναι ηθικό μας καθήκον να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Αυτό πίστευε κι αυτό υπερασπιζόταν μέχρι το τέλος».

«Όσο υπάρχουν φωτορεπόρτερ σαν τον Dar Yasin, που με κίνδυνο τη ζωή τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου προκειμένου να καταγράψουν το φρικτό πρόσωπό του, να γίνουν η φωνή των θυμάτων του και τα μάτια όλου του κόσμου, όπως έλεγε ο Γιάννης Μπεχράκης, η κληρονομιά του Γιάννη και το όραμά του για έναν καλύτερο κόσμο θα συνεχίζονται» υπογράμμισε από την πλευρά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ο Σπύρος Αλεξόπουλος.

Το βραβείο, ύψους 15.000 ευρώ, απονέμεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ τα έργα του Dar Yasin θα εκτεθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ σε ατομική του έκθεση, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί.

Εκτός από την Ε. Σαρίδου - Μπεχράκη, μέλη της επιτροπής είναι η MaryAnne Golon, υποδιευθύντρια Σύνταξης και διευθύντρια Φωτογραφίας στην Washington Post και ο Santiago Lyon, διευθυντής περιεχομένου της Adobe.

Το βραβείο θα είναι ετήσιο, με συμμετοχές που θα ξεκινούν από τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους μέχρι και την 30ή Απριλίου του επόμενου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL