Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Η πόλη των ρομπότ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πόλη των ρομπότ

Μια εντυπωσιακή έκθεση ρομποτικής, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο και εντυπωσιακές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Ο κινηματογράφος και οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, έχουν εξοικειώσει το κοινό με τα ανθρωπόμορφα ρομπότ και τις παράξενες δεξιότητές τους.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν και να γνωρίσουν το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία Aibo, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και τον SociBot από τη Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις.

Τα παιδιά θα χαρούν να παίξουν με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, να γνωρίσουν το πρώτο ρομπότ -ψάρι, να κάνουν μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό Theater of Robots και το φαντασμαγορικό Tesla Show, ενώ θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τις εντυπωσιακές φιγούρες του dance game Just Dance.

Στην έκθεση θα έχουν επίσης την τιμητική τους το Bb8 droid με Jedi φωτόσπαθα, η κάσκα Μεικτής Πραγματικότητας Hololens, το Sony Xperia Projection Game, που μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, 3D εκτυπωτές κ.ά.

Ο καθένας θα μπορεί να γίνει για λίγο αστροναύτης, να κάνει μια βόλτα στον γαλαξία και να ζήσει τη ζωή ενός αστεριού.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία και να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Με γλωσσική ρίζα που έλκει την καταγωγή της από την τσεχική λέξη robota, που σημαίνει εργασία, ο όρος ρομπότ καθιερώθηκε με τη σημερινή του έννοια το 1920 από τον Τσέχο θεατρικό συγγραφέα Κάρελ Τσάπεκ στο έργο του "R.U.R." (Rossum's Universal Robots), όπου σατιρίζει την εξάρτηση της κοινωνίας από τους μηχανικούς εργάτες της τεχνολογικής εξέλιξης που εξοντώνουν τους δημιουργούς τους. Από τα πρώτα ρομπότ που αναφέρονται στη λογοτεχνία είναι ο Τάλως, προερχόμενος από την ελληνική μυθολογία, οι είκοσι τρίποδοι λέβητες του θεού Ηφαίστου και άλλες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL