Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακές δράσεις φορέων

Το Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων με το οποίο θα συμμετάσχει στον εθνικό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρουσίασε χθες η Τράπεζα Πειραιώς από κοινού με εκπροσώπους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος" - Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης.

«Το ορόσημο των 200 ετών ελεύθερου ελληνικού κράτους δίνει το έναυσμα να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για το μέλλον του σύγχρονου ελληνικού κράτους απαλλαγμένο από στερεότυπα, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να δούμε την πορεία των 200 αυτών χρόνων μέσα από ένα σύγχρονο και διεθνοποιημένο πρίσμα. Οι διαφορετικές συνθήκες, ανάγκες, επιδιώξεις αλλά και οι νέες δυνατότητες είναι οι δικές μας προκλήσεις για να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη κοινωνία, με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και αξιώσεις για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Στους στόχους με βάση τους οποίους έγιναν οι κεντρικές επιλογές του προγράμματος αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου τονίζοντας: «Στηρίζουμε την πρωτογενή έρευνα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους νέους επιστήμονες της χώρας. Υποστηρίζουμε την έρευνα ελληνικών και ξένων αρχείων για την απόκτηση και τη διάχυση νέας γνώσης. Ταυτόχρονα, ανατρέχουμε σε υλικά και πνευματικά κληροδοτήματα της εποχής και επιδιώκουμε να τα επαναπροσεγγίσουμε με σύγχρονη ματιά. Και όλα αυτά σε συνεργασία με κορυφαίους εταίρους".

Τις δράσεις του ΕΚΠΑ παρουσίασαν οι καθηγητές Μαρία Ευθυμίου και Βαγγέλης Καραμανωλάκης, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου η Δήμητρα Κουκίου, της ΕΛΣ ο Γιώργος Κουμεντάκης, των Γενικών Αρχείων του Κράτους η Αμαλία Παππά και του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος" Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης ο Ξάνθος Μαϊντάς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις