Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Με έμπνευση από τη Μονεμβασιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με έμπνευση από τη Μονεμβασιά

Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασιάς διοργανώνει από αύριο ο οργανισμός Between the Seas για την προώθηση των ανταλλαγών και των συνεργασιών μεταξύ ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο των οποίων η δουλειά επικεντρώνεται στον χώρο της Μεσογείου. Στόχος του προγράμματος, που σχεδιάζει και οργανώνει η Ακτίνα Σταθάκη, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, είναι να δημιουργηθεί στο Κάστρο της Μονεμβασιάς ένας μεσογειακός πόλος διαλόγου και ανταλλαγών που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και θα ενισχύσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη σύγχρονη μεσογειακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Από αύριο 1η μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ο Ρομάν Σκάντρα από τον χώρο του τσίρκου, ο Dave Boyd μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου από τον χώρο της μουσικής και οι Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila από τον χώρο του θεάτρου θα βρεθούν και θα δημιουργήσουν στο υποβλητικό τοπίο του κάστρου της Μονεμβασιάς!

Ο Σλοβάκος περφόρμερ και καλλιτέχνης τσίρκου Ρομάν Σκάντρα θα δουλέψει πάνω σε μία καινούργια σόλο περφόρμανς και θα παραδώσει διήμερο δωρεάν σεμινάριο ζογκλέρ, ακροβατικών και περφόρμανς.

Ο Ιρλανδός Dave Boyd, μουσικός και συνθέτης με έδρα την Πορτογαλία, και ο Έλληνας βιολονίστας και συνθέτης Δημήτρης Παπαγεωργίου με έδρα την Αγγλία συναντιούνται για να δημιουργήσουν μια μουσική περφόρμανς που θα συνδυάζει ηχογραφημένα ηχοτοπια του κάστρου με ζωντανή μουσική. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο κοινό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.

Τέλος, οι τρεις καλλιτέχνες από την ισπανική Μαγιόρκα, Aina de Cos, Jaume Miro και Jenny Vila, ερευνούν τον μύθο της Αντιγόνης ιδωμένο υπό το πρίσμα των πολιτικών καταλοίπων σύγχρονων δικτατοριών ανά τον κόσμο, έχοντας ήδη συνεργαστεί με ομάδες στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Αυστραλία. Η παράστασή τους ανοιχτή στο κοινό, θα δοθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL