Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Διεθνές συνέδριο για τη Ρωσική Επανάσταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνές συνέδριο για τη Ρωσική Επανάσταση

Ένα πλήθος ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προερχόμενων από πολιτικούς χώρους και περιοδικά, κινήματα και πανεπιστήμια, συναντώνται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στη Νομική Σχολή και στο διεθνές συνέδριο «Ρωσική Επανάσταση. Η διαρκής πρόκληση», όπου θα ανταλλάξουν ανταλλάσοντας απόψεις για τις αθέατες πλευρές μιας κοσμοϊστορικής εποχής.

Θα αναπτυχθούν θέματα όπως η μεγάλη κοινοτική παράδοση της Ρωσίας ή η στάση των αναρχικών και των σοσιαλεπαναστατών στα χρόνια της Επανάστασης, που ξεχάστηκαν ή συγκαλύφθηκαν από την «ιστορία των νικητών», τόσο στη φιλελεύθερη όσο και στη λενινιστική εκδοχή της.

Θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τι ήταν η Ρωσική Επανάσταση και αν μπορούμε να συναγάγουμε μια σαφή απάντηση τόσα χρόνια μετά. Μετά τη λήξη του συνεδρίου, που θα περιλαμβάνει θεματικές όπως η τεχνολογία, η ιστορία, το έμφυλο και το αγροτικό ζήτημα και ο ολοκληρωτισμός, θα ακολουθήσουν συζήτηση και παρεμβάσεις του κοινού. Έτσι η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις αίθουσες της Νομικής και η συμμετοχή τους στις συζητήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη των στόχων του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών θα συμμετάσχουν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και ομιλητές από έξι ακόμη χώρες, όπως η Ρωσία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Σκωτία και η Γαλλία. Ανάμεσά τους, οι διεθνούς φήμης μελετητές της Ρωσικής Επανάστασης Alexander Shubin, Alla Morozova, Dmitry Rublev, Konstantin Morozov, Renaud Garcia, Teodor Shanin, Viktor Kondrashin, Yaroslav Leontyev, Ettore Cinnella, Nikolas Pissis και Yiannis Kokosalakis.

https://www.youtube.com/embed/Bjinoz2fVvQ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL