Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

Στην αναγκαία πολιτική παρέμβαση, προκειμένου να αποκτήσει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων τα διοικητικά εργαλεία που θα το καταστήσουν "αιμοδότη του υπουργείου Πολιτισμού", όπως είχε αναγγείλει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, προχώρησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ορίζοντας τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Τη θέση της προέδρου αναλαμβάνει η δρ βυζαντινολόγος Ασπασία Λούβη - Κίζη, η οποία μεταξύ άλλων υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού, από το οποίο απομακρύνθηκε την ίδια περίπου περίοδο που απομακρύνθηκε από τη γενική διεύθυνση του πολιτιστικού ιδρύματος του ομίλου Πειραιώς, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία σε μουσειολογικά θέματα και ειδικά σε θεματικά μουσεία.

Αντιπρόεδρος διορίστηκε ο πρέσβης Βασίλης Μπορνόβας και μέλη ο δικηγόρος Γιώργος Βουκελάτος, ο γραφίστας, ντιζάινερ Γιάννης Καρλόπουλος, ο διαφημιστής, στέλεχος marketing Παναγιώτης Ροτζιώκος και δύο κατά κοινή ομολογία των συναδέλφων τους ικανά στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ο Γιώργος Κεχαΐδης, προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, και ο Κώστας Στρατής, υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL