Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μυρσίνη Ζορμπά: Πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού, πολιτικοί υπεύθυνοι του εγκλήματος

"Εγκληματική πράξη για τη Θεσσαλονίκη και για την πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της χώρας" χαρακτηρίζει η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά την "καταστροφή της μοναδικής ιστορικής οδικής αρτηρίας των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων του Decumanus Maximus" και αποδίδει "ακέραιη την πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού".

Παράλληλα η πρώην υπουργός απευθύνεται και στα μέλη του ΚΑΣ, τα οποία "θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την ψήφο τους σε ολόκληρη την αρχαιολογική επιστημονική κοινότητα, ελληνική και διεθνή".

Επιπλέον κάνει λόγο για "κραυγαλέα υποβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας" μετά και τις "άστοχες διεκδικήσεις του πρωθυπουργού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τις κοσμικές μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για τις επετείους της ελληνικής Επανάστασης και των αρχαίων μαχών". Για την επιστημονική, ιστορική και πολιτική διαχείριση του θέματος η Μ. Ζορμπά παραπέμπει στους επιστημονικούς και διεθνείς φορείς που έχουν πάρει ήδη θέση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις