Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σημαντικά προβλήματα στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σημαντικά προβλήματα στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων;

Το ΤΑΠΑ επισκέφθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου και τη νεοδιορισθείσα πρόεδρο Αθηνά Χατζηπέτρου, όπου σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ διαπίστωσε σειρά προβλημάτων στη μηχανογράφηση, στη λειτουργία κυλικείων και αναψυκτηρίων όπως και στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι ανανεώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

"Με δεδομένη την άρνηση της κ. Σιδηροπούλου, απερχόμενης προέδρου του ΤΑΠΑ, να ενημερώσει τη νέα πρόεδρο για τα επείγοντα προβλήματα", όπως σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου, και "επειδή η κ. Σιδηροπούλου δήλωσε ασθένεια", η υπουργός "ζήτησε να ενημερωθεί από τους διευθυντές και αρμόδιους υπαλλήλους" καθότι "δεν επιτρέπεται να υπάρξει κενό ανάμεσα στο απερχόμενο Δ.Σ. και το νεοδιρισθέν ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάληψης των καθηκόντων του".

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ διαπιστώθηκε, ότι "υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη μηχανογράφηση του ΤΑΠΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του. Συγκεκριμένα, έχουν ‘καεί’ οι σκληροί δίσκοι". Επίσης, "πολλά από τα κυλικεία και αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παραμένουν κλειστά. Ο λόγος είναι ότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, ενώ σε πολλά άλλα έχει ήδη λήξει η σύμβαση λειτουργίας τους" και τέλος ότι, πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου "έχει κατεβάσει ρολά εδώ και δεκαπέντε ημέρες", καθώς "οι υπάλληλοι του ΤΑΠ αρνούνται να το ανοίξουν προβάλλοντας διάφορα προσχήματα". Ωστόσο, όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, "και όταν ήταν ανοιχτό, λειτουργούσε με άδεια ράφια, προκαλώντας εκατοντάδες αρνητικά σχόλια επισκεπτών".

Σε ό,τι αφορά τα "διάφορα προσχήματα που επικαλούνται οι υπάλληλοι του ΤΑΠ" και "αρνούνται να το ανοίξουν", αφορούν το γεγονός ότι έχει ψοφήσει ένα ζωάκι στον αεραγωγό, ως εκ τούτου δεν μπορεί να λειτουργήσει το πωλητήριο μέχρι να καθαριστεί και να απολυμανθεί ο χώρος. Μία απλή επίσκεψη εκεί αρκεί για να καταλάβει κανείς την έντονη δυσοσμία.

Από την άλλη, στα ρεπορτάζ που έγιναν από το σύνολο σχεδόν του Τύπου για την πρόσφατη ανακαίνιση του πωλητηρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δεν διαπιστώθηκαν άδεια ράφια. Μπορεί να άδειασαν στο μεταξύ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL