Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Έναρξη του διευρυμένου ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έναρξη του διευρυμένου ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ξεκινά από αύριο Παρασκευή το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων της Αθήνας, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΠΟΑ σημειώνει ότι «ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ως εκ τούτου, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας ξεκινά, με αποκλειστική πλέον ευθύνη των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, από την Παρασκευή 12-04-2019.

» Παράλληλα, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού και για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας, καλύπτοντας το 85% του έκτακτου προσωπικού φύλαξης που συνδέεται με τη διευρυμένη θερινή λειτουργία, ποσοστό που θα φτάσει το 90% μέχρι το Πάσχα.

» Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη χρονιά οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού θα είναι οκτάμηνης και όχι επτάμηνης διάρκειας, με αποτέλεσμα, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Τουρισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων να μπορεί να ισχύσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ακολουθώντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL