Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής το μήνυμα των εκλογών στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής το μήνυμα των εκλογών στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ηχητικό)

Αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και των πρακτικών που προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ήταν το μήνυμα των προχθεσινών εκλογών στις οποίες καταγράφηκε αθρόα συμμετοχή.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/850169332&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκλογών αυτών μίλησε στο Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Στάθης Γκότσης, μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης που κατέγραψε και το μεγαλύτερο ποσοστό σε ψήφους.

«Οι εκλογές αφορούσαν τα διακυβεύματα της ασκούμενης πολιτικής, όπως το μοναδικό βυζαντινό σταυροδρόμι του Μετρό στο σταθμό Βενιζέλου αλλά και την εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση αποκοπή των μουσείων από τον κορμό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου» τόνισε ο αρχαιολόγος προσθέτοντας ότι τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το κλάδο των αρχαιολόγων και των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά ολόκληρο κοινωνικό σώμα.

Ανοιχτά είναι ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, μια σειρά θεμάτων όπως τα διαχειριστικά ζητήματα στο ταμείο αλληλοβοήθειας, το ζήτημα των αιολογικών πάρκων που συνδέονται με αρχαιότητες, αυτό των Φιλίππων με τις εργολαβίες που κινούνται έξω από τις απόψεις των επιστημόνων καθώς και το μέλλον της πολιτιστικής κληρονομιάς που είναι κοινό κτήμα».

«Είχαν σημασία γιατί το κεντρικό διακύβευμα ήταν κόντρα στην κεντρική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, την Υπουργό και την πολιτική της ΝΔ που θέλαν και το έδειξαν με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και προσπάθησαν με την δημιουργία μιας κυβερνητικής εργοδοτικής παράταξης να παρέμβουν στις εκλογικές διαδικασίες και να χειραγωγήσουν έναν σύλλογο που έχει δείξει την ανεξαρτησία του και τον ακηδευμόνευτο λόγο απέναντι σε κάθε ηγεσία» πρόσθεσε ακόμη.

Η συμμετοχή των μελών του συλλόγου σε όλη τη χώρα ξεπέρασε το 80% στις εκλογές και υπερψηφίστηκαν οι δυνάμεις με πρώτη την Ενωτική Αγωνιστκή Κίνηση «που κρατούν παρά τις διαφορές τους ψηλά τη σημαία του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων και το κοινωνικό τους περιεχόμενο».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL