Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ρ.Αξελός: Να στηρίξουμε πρωτίστως τους νέους καλλιτέχνες (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Αξελός: Να στηρίξουμε πρωτίστως τους νέους καλλιτέχνες (Ηχητικό)

Ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για την στήριξη του πολιτισμού από το Δήμο της Αθήνας κατέθεσε η Ανοιχτή Πόλη, τόνισε ο ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/825049492&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο ίδιος μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 με αφορμή τις μαζικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, λόγω της Παγκόσμιας Μέρας Πολιτισμού, στηλίτευσε την αλαζονεία της κας Μενδώνη που είπε στους εκπροσώπους της ΠΟΘΑ ότι “εξαντλήθηκε η επιείκειά της”.

«Γυμνασιάρχις είναι η κυρία κι εμείς μαθητούδια; Είναι δυνατόν να απευθύνεται έτσι στους ανθρώπους του πολιτισμού; Θα μου πείτε εδώ αντιμετώπισε με αλαζονεία ογκόλιθους του πολιτισμού, στους συνδικαλιστές θα φερθεί καλύτερα;» σημείωσε  ο Ε.Αξελός.

“Εμείς ως Ανοιχτή Πόλη καταθέσαμε ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού και θα επιδιώξουμε να συζητηθεί άμεσα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Προτείνουμε να διατεθούν δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι για την πραγματοποίηση συναυλιών, εικαστικών εκθέσεων και παραστάσεων χορού και θεάτρου, να δημιουργηθούν ειδικά ταμεία για την αγορά εικαστικών έργων και θεατρικών παραστάσεων καθώς και ν’ απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη κινηματογράφοι και μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία. Θα μπορούσε ακόμα και ν’ αγοράσει βιβλία ο Δήμος για να στηρίξει τον χώρο του βιβλίου που υπέστη και αυτός πλήγμα”, τόνισε ο Ρήγας Αξελός.

“Κυρίως όμως πλήττονται όσοι καλλιτέχνες έχουν  άμεση σχέση με το κοινό. Το ζωντανό θέαμα, παραστάσεις, συναυλίες, ζωντανή μουσική. Και όσοι άνθρωποι εργάζονται πλάι στους ερμηνευτές, πίσω από τα φώτα. Αλλά πρωτίστως αισθάνομαι ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους, τους νέους καλλιτέχνες. Οχι μόνο με την έννοια της επιβίωσης αλλά και της έκφρασης. Ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει θεσμούς και δράσεις για να τους βοηθήσει. Μπορεί π.χ να γίνει ένα Φεστιβάλ Δρόμου, ένα Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων και άλλες δράσεις που με το βλέμμα στους νέους προτείνουμε” κατέληξε ο κ. Αξελός.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL