Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα και πολύ αργά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του Πολιτισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα και πολύ αργά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του Πολιτισμού

«Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των εργαζόμενων του Πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το χώρο του πολιτισμού ειδικότερα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά. Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας». 

«Η κα Μενδώνη οφείλει να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει "να αυτορυθμιστεί η αγορά", όπως μας ενημέρωσε. Η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης».

Διαβάστε επίσης:

Τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό που ανακοίνωσε η Λ. Μενδώνη

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL