Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Να ανασταλούν οι ώρες κοινού και να εφαρμοστεί σωστά η εκ περιτροπής εργασία στο ΥΠΠΟΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να ανασταλούν οι ώρες κοινού και να εφαρμοστεί σωστά η εκ περιτροπής εργασία στο ΥΠΠΟΑ

Το ΥΠΠΟΑ ακόμη δεν έχει εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις ώστε να ανασταλούν οι ώρες κοινού και να εφαρμοστεί σωστά η εκ περιτροπής εργασία στο υπουργείου αναφέρουν σε νέα τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι. Μάλιστα "απαιτούν" άμεσα να προσαρμοστούν οι αποφάσεις, τόσο για την Κεντρική Υπηρεσία όσο και για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, από το ΥΠΠΟΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της χτεσινής ενημέρωσης του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, σας αποστέλλουμε ξεχωριστό ενημερωτικό σημείωμα για το θέμα των ειδικών αδειών ασθενείας κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (συνημμμένο Παράρτημα).

Επισημαίνουμε επίσης ότι:

-Σύμφωνα με τις χτεσινές ανακοινώσεις της ΓΓΓΠ, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αναστέλλουν τις ώρες κοινού, προκειμένου να περιορίσουν την κίνηση των πολιτών, και θα δέχονται μόνο εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και μόνο κατ’ εξαίρεση ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Το ΥΠΠΟΑ ακόμη δεν έχει εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις και ισχύει ακόμη η από 17-3-2020 οδηγία της Υπουργού για ώρες κοινού! Απαιτούμε άμεσα να προσαρμοστούν οι αποφάσεις, τόσο για την Κεντρική Υπηρεσία όσο και για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

-H μερική αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών, όπως έχει οριστεί στην από Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΔ/ΤΔΜΠ/143244/11768/11546/4180/

18-3-2020 (ορθή επανάληψη 19-3-2020) και η συνακόλουθη εκ περιτροπής λειτουργία αφορά επίσης στο στόχο του περιορισμού των μετακινήσεων των υπαλλήλων. Με βάση τις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, σε κάθε Υπουργείο ορίζουν «τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα (σε επίπεδο Τμήματος, όπου είναι εφικτό, άλλως σε επίπεδο Διεύθυνσης), οι οποίοι θα παρίστανται καθημερινά στην υπηρεσία για παροχή εργασίας εκ περιτροπής. Ο σχεδιασμός αυτός δύναται να πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση ή ανά δεκαπενθήμερο». Αυτονόητα λοιπόν και κατ’ εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων θα πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα εργασίας υπαλλήλων που θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία εκ περιτροπής, το σύνολο των οποίων ανά Διεύθυνση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό προσωπικού που αναφέρεται στην ως άνω Απόφαση, αφού στόχος είναι η αποφυγή μετακίνησης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών! Οι υπάλληλοι που δεν έχουν βάρδια δεν πρέπει να προσέρχονται στην εργασία τους! Ανάλογα με τη φύση της Υπηρεσίας και της εργασίας, όσοι και όσες έχουν την δυνατότητα, να παράσχουν δουλειά εξ αποστάσεως ή από το σπίτι, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό από την Υπηρεσία ή από τη φύση της εργασίας τους, καθήκον έχουν να παραμένουν στο σπίτι τους σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες για την μη διασπορά της πανδημίας.

Επειδή ως χτες από ό,τι φαίνεται υπήρχε μια παρανόηση σχετικά με το θέμα αυτό, παρακαλούμε να φροντίσετε για την τήρηση των παραπάνω, που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των υπαλλήλων και του κοινού και με την προστασία του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL