Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Π.Σκουρολιάκος: Καμία μνεία σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των καλλιτεχνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Σκουρολιάκος: Καμία μνεία σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των καλλιτεχνών

«Προφανώς και οι εποπτευόμενοι πολιτιστικοί οργανισμοί θα πρέπει να ανοίξουν νέους δρόμους ώστε να εξασφαλίσουν την επαφή του πολίτη με τον πολιτισμό. Ωστόσο, πέρα από γενικολογίες για "στήριξη των καλλιτεχνών που δοκιμάζονται", στην επιστολή της προς τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού δεν έκανε μνεία σε συγκεκριμένα μέτρα», τονίζει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

«Ποιος θα στηρίξει τους "καλλιτέχνες που δοκιμάζονται", με τα θέατρα και τους κάθε είδους πολιτιστικούς χώρους κλειστά, εάν όχι το ΥΠΠΟΑ; Ποιος θα στηρίξει τους δημιουργούς κάθε είδους, τους τεχνικούς και διοικητικούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις που κλείνουν;», αναρωτιέται ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ανάγκη είναι, η πολιτεία να αναλάβει το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος όλων αυτών των εργαζομένων. Γιατί η κα υπουργός δεν ζητά άμεσα το μερίδιο που η πολιτεία οφείλει να διαθέσει για την στήριξη του πολιτισμού από το "μαξιλάρι" των 35 δισ. που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL