Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Πρακτικές ρεβανσισμού και εκδικητικότητας στο υπ. Πολιτισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρακτικές ρεβανσισμού και εκδικητικότητας στο υπ. Πολιτισμού

Στη Βουλή έφτασε η εκδικητική απομάκρυνση του αρχαιολόγου Γιώργου Σκιαδαρέση από τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί, στη συνεδρίαση του ΚΑΣ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εισηγηθεί υπέρ της in situ παραμονής των σπουδαίων αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεκατέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την υπουργό Πολιτισμού με ποια αιτιολογία απομακρύνθηκε ο Γ. Σκιαδαρέσης από τη θέση του αναπληρωτή προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, που είναι και η καθ' ύλην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ για τα αρχαία στο μετρό. Επίσης, γιατί η ίδια, όπως δεσμεύτηκε, απέφυγε να συναντηθεί και να ενημερωθεί αρμοδίως από τον ίδιο ενόψει της συζήτησης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος στο ΚΑΣ. Και τέλος τι επιδιώκει εντέλει η υπουργός με αυτές τις πρακτικές «ποινικοποίησης» της επιστημονικής γνώσης και πού θεωρείται ότι οδηγούν αν όχι σε μια γενικευμένη αντίδραση από την κατάρρευση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και δικαιοσύνης του δήθεν επιτελικού κράτους.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Κ. Βέττα, Χρ. Γιαννούλης, Β. Βασιλικός, Κ. Ζαχαριάδης, Κ. Ζουράρις, Ν. Ηγουμενίδης, Μ. Θραψανιώτης, Ν. Κασιμάτη, Κ. Μάλαμα, Χ. Μαμουλάκης, Π. Σκουρολιάκος, Σ. Φάμελλος, Ν. Φίλης, Ρ. Χρηστίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL