Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Τρ.Αλεξιάδης: Τον Οκτώβριο θα «ανθίσουν» τα λεφτόδεντρα πολιτών και επιχειρήσεων; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρ.Αλεξιάδης: Τον Οκτώβριο θα «ανθίσουν» τα λεφτόδεντρα πολιτών και επιχειρήσεων; (Video)

«Η σωστή διαπίστωση που αναφέρεται στο Δελτίο του υπουργείου Οικονομικών περί αποκλεισμού από τον τραπεζικό δανεισμό κυρίως νέων επιχειρήσεων, αποκαλύπτει την αδυναμία εποπτείας των τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τις μικροχρηματοδοτήσεις, προσθέτοντας ότι «το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι από την παράλογη ανάθεση στην ΤτΕ του ρόλου της εποπτείας στην εφαρμογή του νομοσχεδίου, τη στιγμή που δεν μπορεί αποδεδειγμένα να ασκήσει τον ρόλο της».https://www.youtube.com/embed/BNL1rv3Wo4U

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «είναι παράλογη όμως και η αναφορά του υπ. Οικονομικών περί ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όταν η εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που προτείνει θα οδηγήσουν σε ένα δυσβάστακτα θερμό Οκτώβριο».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολιτική δήθεν φοροελαφρύνσεων, που μετέθεσε απλά τις οφειλές που έληγαν από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο και αύξησε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ από 5 σε 6 μήνες και του φόρου εισοδήματος από 6 σε 8. «Το εκρηκτικό αποτέλεσμα που θα επιφέρουν οι "διευκολύνσεις" των μάγων της οικονομίας της ΝΔ είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, να έχουν από τον Οκτώβριο να πληρώσουν τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις, τις υποχρεώσεις των προηγούμενων μηνών που έληξαν, αλλά και τους τρεις νέους φόρους, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας, που από μόνοι τους ανέρχονται στο ποσόν περίπου των 8,5 δισ».

«Αν συνδυαστούν με τη λήξη του μέτρου της προστασίας της α' κατοικίας, αλλά και με το μέτρο των κατασχέσεων  σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανέκδοτο την εφαρμοζόμενη πολιτική, που μόνο το «άνθισμα των λεφτόδεντρων» των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων μπορεί να εφαρμόσει. 

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη βεβαίωση οφειλών σε χιλιάδες συνταξιούχους για «αδήλωτα αναδρομικά» και την ομηρία που υφίστανται και κάλεσε τους υπουργούς να απαντήσουν άμεσα στην ερώτηση που έχουν καταθέσει για το θέμα, από τις 4 Ιουνίου, 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, ο Τρ.Αλεξιάδης ζήτησε απαντήσεις στο ερώτημα αν οι οφειλές αφορούν χρέη που έχουν ήδη παραγραφεί, ενώ κατήγγειλε πως η λύση μέσω αιτήσεων που προτείνει το υπουργείο είναι μέσο αυτοπαγίδευσης των χιλιάδων συνταξιούχων, αλλά και απόδειξη της γραφειοκρατικής αγκύλωσης που διέπει το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ.

Τέλος, ο ίδιος δήλωσε πως «τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και τι κρύβεται από πίσω, όχι μόνο θα τις πολεμήσουμε, αλλά θα τις αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL