Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ν.Παππάς: Το πολιτικό πακέτο της ΝΔ οδήγησε τη χώρα σε ύφεση πριν τον κορωνοϊό (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς: Το πολιτικό πακέτο της ΝΔ οδήγησε τη χώρα σε ύφεση πριν τον κορωνοϊό (Ηχητικό)

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την προ κορωνοϊού περίοδο διαψεύδουν τον Κ.Μητσοτάκη καθώς αποδεικνύεται ότι μόνο σε τροχιά ορμητικής ανάπτυξης δεν ήταν η χώρα, επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολιτικό πακέτο της ΝΔ, που είχε βάλει τις βάσεις αυτής της πτωτικής πορείας και έτσι το 1ο τρίμηνο του 2020 καταγράφεται ύφεση -0,9%.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/834010873&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 εξήγησε τις αιτίες αυτής της πτώσης όπως είναι το έλλειμα στην αγορά από τη μη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η απελευθέρωση των απολύσεων και το πάγωμα των μεγάλων έργων και στις πολλαπλές επιπτώσεις καθώς χιλιάδες άνθρωποι μένουν άνεργοι και λεφτά που θα γύρναγαν στα ταμεία του κράτους (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών κ.ά.), δεν επιστρέφουν.

Αυτή η πολιτική είναι συμβατή με την επιδίωξη της ΝΔ η ύφεση να εξελιχθεί, να γίνει εκκαθάριση και μετά το δημόσιο χρήμα να το διοχετεύσουν σε όσους επιβιώσουν. Από την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει επικρατήσει η σχολή της απραξίας σημείωσε ο βουλευτής.

Ο Νίκος Παππάς εξήγησε ότι η κατάσταση διαμορφώνεται με τον διεθνή Τύπο να χαρακτηρίζει τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην ύφεση και μάλιστα πριν τις εκτιμήσεις της Κομισιόν καθώς και ο τουρισμός πλήττεται και είναι μεγάλο το ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και υπάρχει σχετικά μεγάλη ανεργία. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση αποσύρεται από την άσκηση πολιτικής πρακτικά και οι τράπεζες - το υποτιθέμενο αναπτυξιακό εργαλείο - δεν παίζουν τον ρόλο τους, αλλά επιτείνουν το φαινόμενο της ύφεσης καθώς παρά τις πλάτες, τις εγγυήσεις του δημοσίου δανειοδότησαν μόλις 2.000 από τις 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες έκαναν αίτημα για κεφάλαιο κίνησης.

Τέλος, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι μόλις 50.000 επιχειρήσεις πήραν τελικά την επιστρεπτέα προκαταβολή και το κόστος της μη έγκαιρης παρέμβασης όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με το "Μένουμε Όρθιοι Ι" έχει αρχίσει και φαίνεται στις τοπικές αγορές.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL