Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Παππάς: Χωρίς διαφάνεια στο «σχέδιο Ηρακλής»

Eurokinissi

«Τράπεζες και servicers θα αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει σε κάθε κλάδο της οικονομίας», σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΓΣΕΒΕΕ εγείρει σημαντικά ζητήματα σε σχέση με το σχέδιο Ηρακλής, τα οποία είχαμε βάλει και εμείς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Τα οχήματα ειδικού σκοπού, τα οποία θα διαχειριστούν τα “κόκκινα δάνεια”, λειτουργούν πρώτον με κανόνες πλήρους αδιαφάνειας και δεύτερον χωρίς προτεραιότητες, οι οποίες πρέπει να μπουν από την Πολιτεία», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

Ο ίδιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ συμπλήρωσε ότι οι εν λόγω εταιρείες «θα αποφασίζουν για το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει σε κάθε κλάδο της οικονομίας», χαρακτηρίζοντας ακόμα απολύτως ακριβή την επισήμανση της ΓΣΕΒΕΕ ότι στους εξυπηρετητές θα περνούν και «πράσινα δάνεια».

Όπως επεσήμανε, τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που το δημόσιο και ο φορολογούμενος βάζουν πλάτη, παρέχοντας 12 δισ. ευρώ δημόσιο χρήμα ώστε οι τράπεζες να εκκαθαρίσουν τα βιβλία τους και οι εξυπηρετητές να κάνουν δουλειά, «οφείλουν να λογοδοτούν στη δημοκρατικά οργανωμένη Πολιτεία».

«Οφείλουν να έρθουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και να εξηγήσουν ποια είναι η στρατηγική και η προτεραιότητά τους και, βεβαίως, να πιεστεί και η κυβέρνηση ώστε να ορίσει τον σκοπό αυτών των εταιρειών με τρόπο τέτοιο που δεν επιτρέπει να ανοίξουν νέες πληγές στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο