Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Ντότσικας: Η Πειραιώς καταστρατηγεί την κλαδική και την διμερή που η ίδια υπέγραψε (Ηχητικό)

Οι καταγγελίες των συμβάσεων αναφέρουν ως λόγο απόλυσης την κατάργηση της θέσης. «Οι τραπεζοϋπάλληλοι προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι τράπεζας, όχι καταστήματος ή διεύθυνσης ... δεν θα κλείνει ένα κατάστημα ή μία διεύθυνση και οι υπάλληλοι θα απολύονται»

Έστειλαν απολύσεις με αιτιολογία την «κατάργηση θέσης», αλλά είμαστε υπάλληλοι της τράπεζας, όχι υποκαταστήματος ή διεύθυνσης, απαιτούμε την επιστροφή στις θέσεις τους των 24 απολυμένων της Πειραιώς, αλλά και 121 που εδώ και εννέα εβδομάδες είναι σε υποχρεωτική άδεια, είπε για την σημερινή πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ το μέλος της ΕΓ της Φ. Ντότσικας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Η σημερινή πανελλαδική απεργία και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, είναι αποτέλεσμα της αδιάλλακτης στάσης της Τράπεζας Πειραιώς να επιμένει στις 24 απολύσεις. Σημειώνεται ότι στις 14.00 υπάρχει προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση, είπε ο κ. Ντότσικας. Θύμισε επίσης ότι υπάρχουν άλλοι 121 τραπεζοϋπάλληλοι που βρίσκονται εδώ και εννέα εβδομάδες σε υποχρεωτική άδεια και πρέπει και αυτοί να τοποθετηθούν άμεσα σε θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά, την ώρα που (και) η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει, τόσο στην συμφωνία της 25ης Ιουλίου (μεταξύ ΟΤΟΕ-Πειραιώς) όσο και στην κλαδική σύμβαση, ως πρώτο όρο την συμφωνία εργοδοτών και εργαζόμενων για την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η Πειραιώς κατά συνέπεια καταστρατηγεί την κλαδική σύμβαση.

Τα μηνύματα είναι θετικά από όλη την Ελλάδα, όπως ανέφερε, οι τράπεζες -κυρίως της Πειραιώς- είναι κλειστές, όπως είπε, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν μπορούν να δεχθούν τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους από τις διοικήσεις των τραπεζών. Το αίτημά μας είναι να πάρουν πίσω τις απολύσεις, να τοποθετηθούν άμεσα οι συνάδελφοί μας στις θέσεις που ήταν.

Ο κ. Ντότσικας υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες των συμβάσεων αναφέρουν ως λόγο απόλυσης την κατάργηση της θέσης. «Οι τραπεζοϋπάλληλοι προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι τράπεζας, όχι καταστήματος ή διεύθυνσης ... δεν θα κλείνει ένα κατάστημα ή μία διεύθυνση και οι υπάλληλοι θα απολύονται».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις