Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Κόλαφος» για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ ζητεί περικοπή 13ης σύνταξης και κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας - Δημοσιονομική αστοχία από το 2020 διαπιστώνει το Ταμείο

«Κόλαφο» αποτελεί για την κυβέρνηση η έκθεση που έδωσε χθες στην δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ελληνική οικονομία. Σε ένα κείμενο το οποίο διαπνέεται από έντονη απαισιοδοξία, διατυπώνονται δυσοίωνες προβλέψεις για όλα τα κύρια μέτωπα, από την ανάπτυξη μέχρι τα πλεονάσματα και το δημόσιο χρέος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επανέρχεται με την έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία στις κλασικές «συνταγές» των μεταρρυθμίσεων οι οποίες συνίστανται σε ιδιαίτερα σκληρά μέτρα, όπως είναι η  μείωση του αφορολόγητου ορίου, η περικοπή της 13ης σύνταξης και των προσωπικών διαφορών για τους παλαιούς συνταξιούχους, αλλά και η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δημοσιονομική τρύπα την επόμενη πενταετία

Στις δημοσιονομικές προβλέψεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά μεν ότι υπερκαλύπτεται ο  στόχος για φέτος με πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με 3,7% του ΑΕΠ, σημειώνει ωστόσο όμως ότι αυτό δεν θα καταστεί εφικτό ούτε το 2020 (3,1% πρωτογενές πλεόνασμα) αλλά ούτε και στην συνέχεια (2,7% με 2,2% πρωτογενές πλεόνασμα από το 20221 έως το 2024), λόγω των ασκούμενων πολιτικών. 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου....

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις