Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευ.Τσακαλώτος: Η ΝΔ για άλλη μία φορά παρουσιάζει ως δική της επιτυχία σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια και το σχέδιο «Ηρακλής», ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ωστόσο ότι «μένει να δούμε πως διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε»

«Η ΝΔ πανηγυρίζει για την "έγκριση του σχεδίου Ηρακλής σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από 3 μήνες". και για άλλη μία φορά παρουσιάζει ως δική της επιτυχία ένα σχέδιο που είχε ήδη επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε διαβουλευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστώντας ώριμο για έγκριση» σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «μένει φυσικά να δούμε πως διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε». 

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα "κόκκινα" δάνεια ήταν πολυδιάστατη και περιελάβανε την αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα, την δευτερογενή αγορά δανείων, τον νόμο για την προστασία της α' κατοικίας καθώς και το ΑPS (Asset Protection Scheme-σχέδιο Ηρακλής για την ΝΔ)». 

«Η πολιτική αυτή ήταν ολιστική και σε κάθε βήμα της υπήρχε μέριμνα για τους αδύνατους και όσους δυσκολευόντουσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των "κόκκινων" δανείων ώστε να μπορούν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία» σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις