Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σοβαρές οικονομικές πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές, βλέπει το ΔΝΤ λόγω κορωνοϊού

Περισσότερες από 80 χώρες-μέλη του ΔΝΤ, στην πλειοψηφία τους αναδυόμενες αγορές, έχουν ήδη ζητήσει δανειοδοτική βοήθεια 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαφορετικές μορφές δανειοδοτήσεων

Η πανδημία της COVID-19 ασκεί σοβαρές πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διαθέτει ικανοποιητικούς πόρους για την κάλυψη των δανειοδοτικών αναγκών τους, κατά την περίοδο που διανύουμε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν χθες, Τετάρτη, αξιωματούχοι του.

Το ΔΝΤ βρίσκεται «αρκετά μακριά» από την εξάντληση της συνολικής δανειοδοτικής ικανότητας του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που διαθέτει, ενώ εργάζεται προκειμένου να εντοπίσει νέες πηγές χρηματοδότησης και οικονομικής ρευστότητας για τις χώρες-μέλη του, δήλωσαν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους.

Περισσότερες από 80 χώρες-μέλη του ΔΝΤ, στην πλειοψηφία τους αναδυόμενες αγορές, έχουν ήδη ζητήσει δανειοδοτική βοήθεια 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαφορετικές μορφές δανειοδοτήσεων.

Το προσωπικό του ΔΝΤ εργάζεται προκειμένου να ικανοποιήσει τα δανειοδοτικά αιτήματα το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις